Ministro M. Sinkevičiaus teigimu, jo vadovaujamas LSDP Jonavos skyrius apsisprendė už likimą koalicijoje, suvokdamas stabilumo šalyje svarbą.

„Mes, matyt, kad vertinome ne tik partinius dalykus, bet dar ir stabilumą valstybėje. Įvertinome galimybę įgyvendinti savo planus sėdint ant „atsarginių suolelio“ - kiek mūsų pozicija būtų rūpima, taip pat vertinome potencialius scenarijus galimų kitų koalicijų“, - antradienį po Vyriausybės pasitarimo žurnalistams sakė M. Sinkevičius, pasak kurio, galimoje naujojoje koalicijoje jau atsivertų galimybė dalyvauti dabar opozicijoje esantiems konservatoriams.

Ūkio ministras taip pat užsiminė, kad LSDP vadovybė ar partijos Seimo frakcija neturėtų perkelti minėto koalicijos klausimo partijos skyriams.

„Buvo indikacijų, bent jau Jonavos skyriuje, kad ypač frakcija ir naujasis pirmininkas (LSDP pirmininkas Gintautas Paluckas - ELTA) neturėtų nukelti atsakomybės skyriams. Frakcijos atstovai turėtų iš principo pasakyti, ar jie nori dirbti, ar jie jau nebemato galimybės“, - kalbėjo Ūkio ministerijos vadovas.

M. Sinkevičius teigė, kad jo buvimas ministru nėra esminis motyvas jam remti dabartinę koaliciją, o Jonavos skyriaus pozicija dėl koalicijos veikiausiai nebus išskirtinė.

„Mano skyrius, matyt, mielai manęs sulauktų grįžtančio į Jonavą. Manau, kad Jonavos pozicija nebus vienintelė tokia. Pozicijų pasiskirstymas bus pakankamai aiškus. Ir ankstesnėse diskusijose pats esu girdėjęs: nevienareikšmės pozicijos, nevienareikšmiai vertinimai“, - kalbėjo ūkio ministras.

Kaip pirmadienio vakarą skelbta LSDP paskyroje viename iš socialinių tinklų, 4 iš 60 partijos skyrių apsisprendė dėl koalicijos su LVŽS. Skyrių nuomonės buvo paprašęs LSDP prezidiumas.

3 skyriai - Palangos, Alytaus ir Telšių - nutarė siūlyti nebedalyvauti valdančiojoje koalicijoje, o Jonavos skyrius balsavo už pasilikimą joje.

LSDP pranešime skelbiama, kad skyrių paprašyta savo vertinimą pateikti iki 2017 m. rugsėjo 20 d.

ELTA primena, kad įtampa tarp valdančiųjų LSDP ir LVŽS ypač išaugo pastarajai partijai pažadėjus opoziciniams konservatoriams sprendimus dėl lengvatos už šildymą grąžinimo, mainais į dešiniųjų paramą Seime Vyriausybės suplanuotai vadinamajai urėdijų reformai.