Jurbarke lietus buvo stiprus – apsemtos pagrindinės miesto gatvės, dėl kritulių pertekliaus iškelti šulinių dangčiai.

Vietos žiniasklaida skelbia, kad sunkiai pravažiuojamu tapo miesto centras, o iš dangaus krentantis vanduo tradiciškai užtvindė pagrindinę Dariaus ir Girėno gatvę.

„Seniai Jurbarkas taip skendo“, – feisbuke konstatavo internautė Zita.

Lietus traukiasi į šiaurės rytus

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikė Natalija Nikolajenko patvirtino, kad šįryt stipriai lijo Jurbarke. Dabar lietaus debesys, anot jos, keliauja į šiaurės rytus – Uteną, Ignaliną.

„Daugiausiai palyti šiandien turėtų šiaurės rytinėje Lietuvos pusėje, o dėl lietus ten turėtų būti ir šiek tiek vėsiau. Pietvakarinėje pusėje gali būti tik trumpi lietūs. Artimiausiu metu nemažai lietaus turėtų būti aplink Raseinius“, – sako sinoptikė.

N. Nikolajenko teigia, kad antroje nakties pusėje stipriai lijo Kaišiadoryse, Elektrėnuose, Kazlų rūdoje. Taip pat nemažai palynojo ir Vilniuje. Sinoptikė ramina: didiesiems šalies miestams – Vilniui, Kaunui, Klaipėdai – šiandien stipresnis lietus nebegresia.

„Nebent aplink Vilnių kol kas yra lietaus zona, bet nemaža tikimybė, kad viskas praslinks pro šalį. Kaune lygiai taip pat, o Klaipėdoje orai turėtų būti išvis neblogi. Tikro, smarkaus lietaus, panašu, nebebus niekur, yra tikimybė nebent šiaurės Lietuvoje. Kitur – trumpi lietūs“, – aiškina sinoptikė.

Komunalininkai gavo iškvietimų

Įmonės „Jurbarko komunalininkas“ direktoriaus pavaduotojas komunaliniam ūkiui Kęstutis Sutkus sako, kad stipraus lietaus Jurbarke išties būta, tačiau užsemtos gatvės po lietaus gana greitai išsausėjo.

Tiesa, anot K. Sutkaus, Jurbarko komunalininkai gyventojų skambučių dėl lietaus sulaukė – įmonės atstovas skaičiuoja, kad jų būta apie 10.

„Tai buvo skambučiai dėl pakilusių šulinių dangčių bei užsemtų gatvių. Tačiau potvynis buvo momentinis – po lietaus viskas atslūgo“, – kalba K. Sutkus.

Pasak direktoriaus pavaduotojo, artimiausiu metus bus imamasi liūties padarinių šalinimo darbų. „Susitvarkėm su potvyniu, o dabar tvarkysim tai, kas sugadinta – dalis šulinių dangčių yra iškelti“, – aiškina įmonės atstovas.

Lietus Jurbarke

Savaitė bus lietinga

DELFI primena, kad prasidėjusi savaitė bus šlapia. Šiandien – pirmadienį – Vilniuje ir Kaune dar gali palyti, oras šils iki 23-24 laipsnių. Šiauliuose dieną protarpiais lynos, temperatūra kils iki 19 laipsnių. Pajūryje įdienojus dangumi keliaus debesys, kurie taip pat pasitaškys lietumi. Termometrai fiksuos 19–20 laipsnių.

Antradienį vietomis vėl trumpai palis, galimas griaustinis. Pūs rytų, šiaurės rytų vėjas. Vilniaus ir Kauno apylinkėse vyraus nepastovus debesuotumas. Nakties ir ryto valandomis temperatūra svyruos tarp 15–18 laipsnių. Dienos metu protarpiais palis, oras sušils iki 25 laipsnių. Šiauliuose naktį varvės dangus, vėliau kritulių nenumatoma, tačiau dangumi plauks debesys. Termometrai rodys 22 laipsnius šilumos. Pajūryje vyraus debesuotumas, protarpiais negausiai palis. Naktį ir ryte bus apie 16–17, dieną apie 22 laipsnius šilumos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)