„Tarybos posėdyje aptarsime sesijos darbų programą, pasiūlymus dėl prioritetinės veiklos krypčių, taip pat bus aptarti komunikavimo trūkumai, problemos, ir visa tai, kas buvo diskutuojama viešoje erdvėje“, – BNS sakė partijos pirmininko pavaduotoja, Seimo pirmoji vicepirmininkė Rima Baškienė.

Pasak jos, taip pat tarybos nariai išsakys nuomones, kaip vertinti partnerių socialdemokratų pareiškimus dėl galimo pasitraukimo iš koalicijos.

„Bet svarbiausia bus išgirsti partijos narių vertinimus, viešoje erdvėje nuskambėjo socialdemokratų partijos lyderių nuomonės dėl koalicijos tęstinumo, ir tą išgirdome ir pono G.Palucko, ir mes paklausime, ką šiuo klausimu mano tarybos nariai“, – kalbėjo R.Baškienė.

Artėjant LVŽS tarybos posėdžiui daug dėmesio viešojoje erdvėje sulaukė „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio bei neseniai knygą išleidusios eksparlamentarės Gretos Kildišienės susitikimas su viešųjų ryšių ekspertais. Kai kurie partijos nariai sakė per tarybos posėdį reikalausiantys R.Karbauskio atsakymų į klausimus, susijusius su G.Kildišiene ir jo vaidmenį leidžiant šios knygą.

Šią savaitę po Seime vykusio LVŽS vadovybės pasitarimo buvo pranešta, kad G.Kildišienė palieka partiją.

„Valstiečiai“ perai spalį laimėjo Seimo rinkimus ir turi didžiausią 56 narių frakciją, tačiau visuomenės nuomonės apklausos rodo, kad jų populiarumas smunka keletą mėnesių iš eilės. BNS užsakymu rinkos tyrimų kompanijos RAIT birželį atliktos apklausos duomenimis, už „valstiečius“ balsuoti ketino 19 proc. respondentų.