Sveikinime Belgų Karaliui Philippe'ui šalies vadovė pabrėžia, kad bendras Lietuvos ir Belgijos tikslas stiprinti žemyno ir piliečių ekonominę gerovę bei saugumą lemia artimą dialogą europinės darbotvarkės ir gynybos klausimais, nuolat intensyvėjantį bendradarbiavimą derinant bendras pozicijas Europos Sąjungoje ir NATO.

Pasak Prezidentės, per pastaruosius trylika metų nuo Lietuvos narystės šiose bendrijose pradžios abi valstybes ir jų piliečius suartino bendros vertybės, kurias jie pasirengę kartu ginti, vieni kitus palaikyti ir padėti.

Pasak Prezidentės, bendrą abiejų šalių požiūrį į svarbiausius šiandienos iššūkius patvirtina ir Belgų Karaliaus vizitas Lietuvoje gegužės mėnesį. Vizito metu buvo aptarti kibernetinio ir informacinio saugumo klausimai, Karalius aplankė NATO priešakinių pajėgų batalione Lietuvoje tarnaujančius Belgijos karius.

Šalies vadovė pabrėžė, kad Lietuva itin vertina reikšmingą Belgijos indėlį prisidedant prie saugumo ir atgrasymo regione užtikrinimo.

Prezidentė pareiškė įsitikinimą, kad Lietuvos ir Belgijos piliečiams atsivers vis daugiau galimybių plėtoti bendradarbiavimą verslo, ekonomikos, mokslinių tyrimų ir studijų mainų srityse.

D. Grybauskaitė Belgų Karaliui ir visiems Belgijos žmonėms palinkėjo visokeriopos sėkmės, laimės ir klestėjimo.

Ministras Pirmininkas S. Skvernelis Belgijos Karalystės Nacionalinės dienos proga sveikina šios šalies Premjerą Charlesą Michelį ir visus Belgijos žmones.

„Džiaugiuosi gerais mūsų šalių santykiais ir ilgalaikiu draugišku dvišaliu bendradarbiavimu tiek Europos, tiek tarptautiniu mastu. Belgija yra labai svarbi Lietuvos partnerė užtikrinant tarptautinę taiką ir saugumą. Tad esu tikras, jog ateityje mūsų šalių ryšiai stiprės, nes tik bendradarbiaudami mes galėsime kurti sėkmingą, stiprią ir solidarią Europą“, - sakoma Premjero sveikinime.

Vyriausybės vadovas visiems Belgijos žmonėms linki gražios šiandienos šventės, o ateityje - visokeriopos sėkmės įgyvendinant užsibrėžtus tikslus, stiprybės bei kasdienės gerovės.