„Taip, mano tokia karma – ginti tuos, kurie neteisingai puolami. Net jei man pačiai tai nepatogu, nenaudinga, ne į temą. Negaliu kitaip“, - trečiadienio popietę savo feisbuko paskyroje ilgu įrašu pasidalino Seimo narė.

Ji teigia iki šol tylėjusi apie negeroves „valstiečių“ Seimo frakcijoje, nes „negarbinga džiaustyti skalbinius viešai“.

„Bet tylėti, kai visi, kas netingi, pjudo žmogų, kuriam prieš kelis mėnesius demonstravo atsidavimą, pagarbą, baimę – negalima. Nėra nieko baisiau, kaip tylus bendrininkavimas“, - teigia D. Šakalienė, Lietuvoje gerai žinoma kaip kovotoja už žmogaus teises.

Politikė neteisina R. Karbauskio, tačiau kalba apie tai, kas, D. Šakalienės nuomone, tapo priežastimi užsipulti politikams LVŽS lyderį.

„Ar Ramūnas padarė klaidų? Taip. Su kaupu. Tai gal teisingai čia visi ant jo „varo“, kame problema? Problema, kad visi aklai neša malkas į gudriai inkvizitorių sustatytą laužą. Tempia dabar visi - kas didžiausius rąstus, kas bent sausos žolės glėbelį. O bent pamąstote už ką? Už tai, kad atsinešė taip retą mūsų politikoje dozę idealizmo ir pasiryžimą padaryti reformas, kurių, visi žinom, kad žiauriai reikėjo. Pykstam už tai, kad padarė „ne taip“ ir pasakė „ne taip“ – vaikiškai, kaip ant mamos ar tėčio už „ne tokį“ gimtadienį, ir visiškai pamirštame, kad atėjo Ramūnas į korupcijos, „savų“ protegavimo, biurokratizmo ir tiesiog nerealaus bukumo pelkę“, - rašo D. Šakalienė.

Politikė buvusį savo bendražygį R. Karbauskį įspėja ir apie galimas išdavystes ir dviveidiškumą tarp savų.

„Klaida, kuri gali kainuoti Ramūnui inkvizicijos laužą, buvo besąlygiškas pasitikėjimas artimais bendražygiais. Vertybės ir vertibės yra pasirinkimo reikalas, nuomonės laisvės negalima atimti. Ir net jei nuo vertibių mane pykina – jie turi teisę į tokius įsitikinimus. Bėda yra dviveidystė – tipiškas visų inkvizitorių bruožas. Ir iš jos neišvengiamai išplaukiančios intrigos. Kaip tipiška – ir tada, ir dabar Dievo vėliava prisidengusios vidutinybės naikina išsiskiriančius iš minios, o minia džiugiai kiša papildomą glėbelį malkų. Ir vėl renkamės Makiavelį vietoje Prometėjo. Nu, kaip sau norit – tiesiog žema, kada įtakingiausius postus valdžioje užėmę „artimi bendražygiai“, kai kuriems dar pienas nuo lūpų nenudžiūvęs – reikalauja „pasiaiškinti“ žmogaus, kuris atsisakė bet kokių politinės galios pozicijų vardan skaidrumo, vardan tikro noro įveikti tą pelkę“, - rašo D. Šakalienė.

Pasak jos, ne skirtingos idėjos ir, juolab, ne politinės ideologijos stoka suskaldė valstiečius.

„Tiesiog senos įprastos intrigos, kurių tikslas - pašalinti viziją turėjusius žmones ir patogiai strateguoti, kaip išlikti valdžioje. Tai dėl to pagalvokite, ką pradžiugins Jūsų glėbelis malkų, ir kas bus, kai sudegs šitas intrigų laužas“, - „valstiečius“ perspėjo buvusi Seimo „valstiečių“ frakcijos narė D. Šakalienė.

DELFI primena, kad sausio mėnesį, kilus skandalui dėl G. Kildišienės naudoto automobilio, tuomet dar LŽVS frakcijos narė Dovilė Šakalienė tvirtino, kad „pakankamai daugeliui žmonių yra tiesiog skaudu ir nemalonu, iš esmės, turbūt tiesiog bjauru yra stebėti, kas vyksta“.

„Vienas dalykas yra, kai tiesiogiai pažeidžiami įstatymai ir padaromas nusikaltimas ar nusižengimas, bet kitas dalykas, ką svarbu yra prisiminti – man labai norėtųsi, kad visi frakcijos nariai labai aiškiai suvoktų, kad politikas yra ta kategorija žmonių, kuriai taikomi patys aukščiausi reikalavimai skaidrumui, sąžiningumui, atsakomybei ir mes negalime taikyti dvejopų standartų“, – BNS sakė D. Šakalienė.

Anot D.Šakalienės, rinkėjai, kuriems buvo itin svarbu skaidrumas ir sąžiningumas, gali jaustis išduoti ir nusivylę, tad tai moralinis smūgis, bet, pasak parlamentarės, „Vyriausybė ir frakcija dirba - reikia ruošti priemonių planus, darbo labai daug, tad reiks vėliau susėsti visiems ir įvertinti poveikį ir pasekmes“.