Taikos sutartį departamentui pasiūlęs J.Titovas žada atsiimti savo skundą Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui, jeigu ši institucija sutiktų dar kartą apsvarstyti prašymą pripažinti jį politiniu pabėgėliu.

„Aš Lietuvos vidaus reikalų ministrui ir Migracijos departamentui atnešiau prašymą. Aš jiems siūlau tokį sprendimą: aš atsisakau savo apeliacijos, o jie peržiūri mano prašymą dėl prieglobsčio, atsiradus naujoms aplinkybėms“, - BNS sakė žurnalistas.

Pasak J.Titovo, naujomis aplinkybėmis įvertinti galimybes gauti prieglobstį tapo liepos pradžioje per Rusijos valstybinę televiziją „Rossija 24“ apie jį parodyti du reportažai.

Juose pranešama apie ankstesnį Lietuvos pareigūnų sprendimą nesuteikti žurnalistui leidimo gyventi šalyje. Imigrantas teigia, kad valstybinio kanalo domėjimasis jo padėtimi rodo Rusijoje tebesančią grėsmę.

„Po šių reportažų per valstybinę televiziją apie mane sužinojo visa Rusija, todėl ir grįžimo atveju į Rusiją mano gyvybei, saugumui ir laisvei akivaizdžiai bus pavojus“, - nurodo J.Titovas savo prašyme.

Migracijos departamento vadovė Evelina Gudzinskaitė praėjusią savaitę sakė, kad neigiamas sprendimas dėl prieglobsčio neužkerta kelio žurnalistui pakartotinai prašyti leidimo likti Lietuvoje, jeigu paaiškėtų naujos aplinkybės.

J.Titovas į Lietuvą iš Krasnodaro atvyko 2016 metų pabaigoje. Jis teigė bijojęs likti Rusijoje, kai susidūrė su šalies valstybinių struktūrų spaudimu dėl savo veiklos.

Migracijos departamentas atsisakė suteikti žurnalistui prieglobstį 2017 metų vasario 21 dieną, nes, anot departamento, jo baimės yra objektyviai nepagrįstos.

Vilniaus apygardos administracinis teismas birželio 14 dieną atmetė J.Titovo skundą dėl Migracijos departamento sprendimo, taip pat motyvuodamas, kad jo nuogąstavimai yra nepagrįsti.

Šį sprendimą žurnalistas apskundė Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

J.Titovas baiminasi, jog Rusijoje jam gali būti iškelta baudžiamoji byla dėl šnipinėjimo, nes jis, Lietuvoje bendradarbiaudamas su LRT, vyko į rytų Ukrainą nušviesti karo tarp vyriausybės pajėgų ir Maskvos remiamų separatistų.

Į Lietuvą atvykęs rusas teigia, kad savo šalyje buvo sekamas ir jam buvo netiesiogiai grasinama.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija teigia žurnalisto prieglobsčio prašymą nagrinėjusiam Migracijos departamentui pateikusi nuomonę, kad grįžus į Rusiją J.Titovui grėstų pavojus.