Viešame G. Kildišienės įraše „Facebook“ daugiau kalbama ne apie skandalu virtusio susitikimo aplinkybes – buvusi politikė, neslepianti ambicijų būti „ne tik žmona ir mama“, daugiau rašo apie neseniai išleistą autobiografinę knygą „Atvirai“. BNS šaltiniai LVŽS šiai naujienų agentūrai yra paliudiję, kad R. Karbauskis asmeniškai koordinavo G. Kildišienės kūrinio leidybos finansavimo, platinimo ir viešinimo klausimus.

„Laisvoje šalyje kiekvienas žmogus turi teisę kalbėti ir būti išgirstas. Nutariau kalbėti knygos pagalba. Suprantu, jog tai gana neįprastas būdas, bet man neliko jokio kito pasirinkimo. Kad tai teisingas sprendimas, rodo ažiotažas, kylantis mano knygos tema. Suprantu, jog kai kam norėtųsi, kad Greta Kildišienė liktų apjuodinta, savo šešėliu temdydama kitų žmonių reputacijas. Kas paskaitys mano knygą, supras, jog nesu ta, kurią taip lengva palaužti“, – socialiniame tinkle „Facebook“ pirmadienį paskelbė G. Kildišienė.

Ji rašo suprantanti, kad tapus viešu asmeniu, dėmesio sunku išvengti. „Tačiau toks nuožmus puolimas prieš mane paaiškinamas ne mano asmens išskirtinumu, o noru per mano asmenį kenkti kitiems politikams. Nesvarbu, kaip tas viešas niekinimas veikia mane, baisiausia, jog tai neigiamai veikia mano artimuosius“, – teigė buvusi parlamentarė.

Apie tai, kad aplink ją besivystantis skandalas atsiliepia artimiesiems, ji tvirtino ir metų pradžioje, kai, paaiškėjus, jog tuometinė Seimo narė nuslėpė kai kuriuos savo gyvenimo epizodus, taip pat ir tai, kad daugiau nei prieš dešimtmetį jos atžvilgiu buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl turto pasisavinimo iš įmonės, kurioje ji dirbo administratore. Vėliau tyrimas buvo nutrauktas šalims susitaikius.

Šiems faktams iškilus į viešumą, G. Kildišienė atsisakė Seimo narės mandato. Vėliau, kovo mėnesį, moterį atsivijo dar vienas nemalonumas, susijęs su politine veikla – Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) tuo metu konstatavo, kad G. Kildišienė, nenurodžiusi duomenų savo privačių interesų deklaracijoje, kad naudojasi R. Karbauskio valdomam „Agrokoncernui“ priklausančiu automobiliu, pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą.

Atsisakiusi mandato, moteris kuriam laikui dingo iš viešosios erdvės, tačiau prieš savaitę buvo paviešinta žinia apie jos parašytą autobiografiją „Atvirai“.

„Viešoje erdvėje yra skleidžiamos melagingos žinios apie knygos išleidimo finansavimą, jos savikainą, apie kitą mano veiklą, todėl šiandien raštu kreipsiuosi į Valstybinę mokesčių inspekciją prašydama pradėti neeilinį mano įmonės patikrinimą. Suprantu, jog iki tyrimo pabaigos tęsis sąmoningas informacijos iškraipymas, nes visomis priemonėmis siekiama, kad mano knyga nebūtų perkama ir įmonė patirtų kuo didesnius nuostolius“, – pirmadienį paskelbė G. Kildišienė.

„Facebook“ ji paskelbė į verslą investavusi tai, ką yra deklaravusi Valstybinėje mokesčių inspekcijoje. „Mano įmonė veikia ne pirmus metus, moka visus nustatytus mokesčius ir jokių įsiskolinimų valstybei neturi. Žinau, kad tai patvirtins mokestinis patikrinimas, esu tikra, jog tai žino ir norintys mane sumenkinti žmonės“, – rašė ji.

Atsakydama į pačios iškeltą klausimą, kodėl prieš ją vyksta „toks puolimas“, buvusi politikė svarstė: „Todėl, kad neklydau pasirinkdama sprendimą leisti knygą, planuodama jos tiražą. Toks tiražas užtikrina mažesnę leidybos savikainą ir garantuoja didelę sklaidą. Jei aš būčiau leidusi dešimt kartų mažesnį knygos tiražą, knygos savikaina būtų didesnė kelis kartus, sklaida minimali, tad apie jos pasirodymą net nebūtų užsiminta“.

„Dėkoju kiekvienam, įsigijusiam mano knygą. Ją rašiau širdimi ir kiekvienas, perskaitęs ją, tai supras. Nepretenduoju į rašytojas, neteigiu, jog mano knyga yra literatūrinis įvykis. Šioje autobiografinėje knygoje labai atvirai kalbu apie mūsų visų gyvenimą. Dėkinga už viešumoje pasirodžiusius labai garsių ir nežinomų rašytojų dėmesį ir vertinimus, tik labai norėtųsi, jog jie būtų skirti ne mano asmeniui, o knygos turiniui“, – savo kūrinį įraše reklamavo buvusi politikė.

DELFI primena, kad ketvirtadienio vakarą Vilniuje įvyko R. Karbauskio, buvusios Seimo narės G. Kildišienės, kelių viešųjų ryšių ekspertų ir teisininkės Liudvikos Meškauskaitės susitikimas. Čia atvykusiems žurnalistams buvo iškviestas apsaugos ekipažas, vėliau – dar trys. Galiausiai pastato viduje buvę žurnalistai išprašyti.

Penktadienį kalbėdamas apie šį įvykį DELFI konferencijoje, R. Karbauskis aiškino atlikęs „socialinį eksperimentą“. Sekmadienio vakarą jis „Facebook“ paskelbė savo požiūrį į tai, kas įvyko. R. Karbaukis rašė, jog trumpo susitikimo metu viešųjų ryšių kompanijos patalpose buvo kalbėta apie galimą bendradarbiavimą su šia bendrove, taip pat – aptartos „skleidžiamos tokios keistos žinios, neva aš prisidėjau prie knygos finansavimo“.