R. Karbauskis sekmadienio vakarą pasidalino feisbuke ilgu įrašu, kuriame teigia, kad vieną ir paskutinį kartą paaiškins susitikimo motyvus. Pasak jo, žurnalistų veiksmai buvo galimai provokacinio pobūdžio ir pamažu virstą į spaudimą.

DELFI primena, kad ketvirtadienio vakarą Vilniuje įvyko R. Karbauskio, buvusios Seimo narės G. Kildišienės, kelių viešųjų ryšių ekspertų ir teisininkės L. Meškauskaitės susitikimas. Čia atvykusiems žurnalistams buvo iškviestas apsaugos ekipažas, vėliau – dar trys. Galiausiai pastato viduje buvę žurnalistai išprašyti.

Dalijamės visu R. Karbauskio viešu laišku visuomenei ir jo istorijos versija apie įvykių eigą.

Maždaug aštuonias valandas viešųjų ryšių kompanijos „PR Service / Edelman Affiliate“ patalpose praleidęs R.Karbauskis išėjęs iš patalpos situacijos nekomentavo.

Jis teigia nematęs ir negirdėjęs, kad jo laukia žurnalistai.

Politiko teigimu, trumpo susitikimo metu viešųjų ryšių kompanijos patalpose buvo aptartas galimas bendradarbiavimas su „PR Service / Edelman Affiliate“. Pasak jo, taip pat buvo aptartos „skleidžiamos tokios keistos žinios, neva aš prisidėjau prie knygos finansavimo“.

Politikas aiškina vakare su kompanijos vadove Romualda Stankute vykdęs „socialinį eksperimentą“, kurio metu stebėjo, kaip žiniasklaida formuoja „neteisingas žinias“.

BNS šaltiniai teigia, kad susitikimas ketvirtadienį buvo numatytas neseniai išleistos G.Kildišienės biografinės knygos „Atvirai“, taip pat šios knygos viešinimo ir platinimo kampanijai aptarti.