„Aš manau, kad niekada nereikia nuo nieko slapstytis, nes visada bet koks vengimas tiesiai atsakyti į klausimus sukelia abejonių, ir tos abejonės yra galbūt kitokio atspalvio negu yra iš tikrųjų. Mano manymu, ir kaip aš elgčiausi tokiose situacijose – bet kokiu atveju, jeigu tavęs paklausia, jeigu atvyko žiniasklaidos atstovai, reikia imti ir paaiškinti. Jeigu tu nieko neslepi, esi atviras žmogus, tai tu sakai viską, kas yra“, – teigė politikė.

Parlamentarė taip pat tvirtino, kad ją „tiesiog apstulbino“ renginys praėjusią savaitę vykusiame „Naisių vasaros“ festivalyje, kai G. Kildišienės knyga buvo platinama Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos palapinėje.

„Palapinė, partijos simbolika – ir G. Kildišienės knyga, kuri visiškai nesusijusi su mūsų partija. (G. Kildišienė) tebėra partijos narė, mes nuo jos atsiriboti negalime, bet vis tiek festivalis, kaip ir skelbta, skirtas visai šeimai, vaikams“, – kalbėjo R. Baškienė.

„Juo labiau buvo ką tik įvykusi Valstybės diena. Knygos apie karalių Mindaugą, karalienę Mortą, kokius nors valstybės žymius akcentus būtų tikusios, net knygos vaikams, jų R.Karbauskis labai daug yra parėmęs ir padaręs nepaprastai daug gerų darbų išleisdamas. G. Kildišienės knyga iš tikrųjų iškrenta iš to konteksto“, – pridūrė R. Baškienė.

Politikė tvirtino, kad G. Kildišienės sprendimas išleisti knygą buvo klaida.

„Manau, kad knygos išleidimas yra pačios G. Kildišienės privatus reikalas, nors kaip politikė, kuri tikrai ir metais politikoje, ir amžiumi esu jau sena, tikrai tokios klaidos nedaryčiau“, – sakė R. Baškienė.

Nepanorę būti įvardytais BNS šaltiniai nurodė, kad ketvirtadienį vykęs R. Karbauskio, G. Kildišienės, viešųjų ryšių ekspertų ir teisininkės Liudvikos Meškauskaitės susitikimas buvo numatytas neseniai išleistos G. Kildišienės biografinės knygos „Atvirai“, taip pat šios knygos viešinimo ir platinimo kampanijai aptarti.


BNS ketvirtadienį atvykus į viešųjų ryšių kompanijos „PR Service / Edelman Affiliate“ patalpas, juos pasitikęs kultūros ministrės patarėjas Linas Kontrimas pasiūlė užeiti į kabinetą. Tai padarius, jis uždarė duris ir kūnu užtvėrė išėjimą. Dėl to žurnalistai negalėjo matyti vaizdo į pagrindinį patalpų koridorių.

Žurnalistams paprašius išleisti iš kabineto bei pabandžius atidaryti duris L. Kontrimas prispaudė jas koja. R. Baškienė pareiškė, kad toks L. Kontrimo elgesys neatitinka jo pareigų.

„Teigiama, kad tai nebuvo vien privatūs dalykai, tai galima buvo pasakyti ir elgtis labai pagarbiai su žiniasklaidos atstovais. Jeigu, kaip rašoma, kad kultūros ministrės patarėjas užremia kojomis duris, tai mažų mažiausiai neatitinka jo, kaip kultūros ministrės patarėjo, lygmens“, – sakė politikė.