DELFI primena, kad ketvirtadienio vakarą Vilniuje įvyko R. Karbauskio, buvusios Seimo narės Gretos Kildišienės, kelių viešųjų ryšių ekspertų ir teisininkės Liudvikos Meškauskaitės susitikimas. Čia atvykusiems žurnalistams buvo iškviestas apsaugos ekipažas, vėliau – dar trys. Galiausiai pastato viduje buvę žurnalistai išprašyti.

Šaltiniai Valstiečių ir žaliųjų sąjungoje BNS yra paliudiję, kad R. Karbauskis asmeniškai koordinavo neseniai G. Kildišienės išleistos biografinės knygos „Atvirai“ leidybos finansavimo, platinimo ir viešinimo reikalus.

„Miesto centre, viešoje vietoje, vyksta susitikimas su viešųjų ryšių kontora, pokalbis apie tai, kad mano atžvilgiu skleidžiamos žinios, jog prisidėjau prie knygos leidimo, staiga pasirodo žurnalistai ir sukuria tokią situaciją, kad čia kažkoks kriminalas. Tiesiog iš to buvo norima padaryti keistą žinią, angliškai – „fake news“, – kalbėjo R. Karbauskis.

Aiškina atlikęs socialinį eksperimentą

Jo teigimu, susitikimas vyko dėl skleidžiamų gandų, kad jis prisidėjo prie G. Kildišienės knygos leidimo, tačiau galiausiai esą nuspręsta atlikti socialinį eksperimentą – susitikimo dalyviai neva tiesiog sėdėjo ir analizavo, kaip žurnalistai dirba, o galiausiai nutarė istoriją užbaigti ir išeiti iš patalpų.

„Jokio kriminalo negalėjo būti“, – tikino politikas.

R. Karbauskis leido suprasti esantis įsižeidęs dėl kai kurių žiniasklaidos priemonių darbo principų. Pavyzdžiui, jis pripažino į „Lietuvos ryto“ grupės žurnalistų skambučius neatsakantis jau 5 mėnesius.

„Kai už durų „Lietuvos ryto“ žurnalistai, man buvo visai įdomu, kaip jie elgsis toliau“, – sakė jis ir pridūrė, kad šios įmonės atstovai esą skelbia tendencingas naujienas.

Kritiką jis laidė ir „Lietuvos ryto“ straipsniams apie „Naisių festivalį“.

Tiesa, R. Karbauskis patvirtino, kad jie ieško viešųjų ryšių specialistų, kurie padėtų geriau komunikuoti partijos veiklą. Tai esą buvo antroji vakarykščiame susitikime aptarta tema.

„Sunku kažkaip atlaikyti, taip organizuoti viešuosius ryšius“, – sakė jis.