Visiems pateikti kaltinimai pagal kelis baudžiamojo kodekso straipsnius. Teismo pareigūnai tvirtina, kad kaltinamieji JAV piliečiams siūlė nuo 8 iki 10 tūkst. dolerių už fiktyvios santuokos su Lietuvos piliečiais sudarymą.

Kartais amerikiečiams būdavo pateikiami nurodymai keliauti į Lietuvą ir tuoktis su lietuviu, o kartais jiems tekdavo tuoktis su lietuviais, kurie be tinkamų dokumentų jau gyvendavo JAV teritorijoje.

Vienas iš kaltinimų teigia, kad 28 metų Remigijus Adomaitis JAV piliečiui 2004 metų lapkritį pateikė nurodymus ir apmokėjo kelionę į Lietuvą, kur amerikietis turėjo susituokti su niekada iki tol nematyta lietuve. Po vestuvių R.Adomaitis palydėjo amerikietį į JAV ambasadą Varšuvoje ir padėjo jam sutvarkyti dokumentus, kad jo naujoji žmona 2005 metų kovą galėtų patekti į JAV. Amerikiečiui buvo sumokėta 1000 dolerių iškart po vestuvių ir dar po 250 dolerių jis gaudavo kas mėnesį.

„Mūsų tautos nacionalinis ir visuomeninis saugumas priklauso nuo imigracijos sistemos vientisumo. ICE atstato šį vientisumą agresyviai persekiodama nusikaltėlius ir žmonių pergabenimo organizacijas, kurių motyvas yra vien godumas ir pelnas“, - sakė specialioji atsakinga agentė Elissa A. Brown, dirbanti ICE Čikagos skyriuje.

Lietuvių tautybės R.Adomaitis, nuolat gyvenantis JAV, apkaltintas tris kartus organizavęs fiktyvią santuoką ir du kartus pervežęs nelegalius migrantus. 66 metų lietuvių tautybės Ina Bradley apkaltinta du kartus organizavusi fiktyvią santuoką. 54 metų JAV pilietis Robertas Bradley apkaltintas kartą organizavęs fiktyvią santuoką ir kartą fiktyviai susituokęs. 22 metų lietuvių tautybės Inga Veščiūnaitė, 30 metų JAV pilietė Edith May Combs ir 24 metų JAV pilietis Adamas Pirlotas apkaltinti vieną kartą organizavę fiktyvią santuoką.

Kaltinamajame akte teigiama, kad 2005 metų kovą R.Adomaitis primokė JAV pilietį keliauti į Lietuvą susituokti su kitataute siekiant nelegalios imigracijos. Pagal susitarimą R.Adomaitis padėjo JAV piliečiui užpildyti ir pateikti paraišką JAV pasui gauti, kad šis galėtų keliauti į Lietuvą. 2005 balandį Ina Bradley nurodė JAV piliečiui rašyti laiškus užsienietei, kad atrodytų, jog palaikomas asmeninis ryšys. Tada R.Adomaitis sumokėjo JAV piliečiui 200 dolerių už sutikimą tuoktis su užsieniete.

2004 metų birželį Edith May Combs R.Adomaičiui pristatė A.Pirlotą kaip asmenį, galintį fiktyviai tuoktis su užsieniete. R.Adomaitis pasisiūlė sumokėti A.Pirlotui 1000 dolerių po vestuvių ir nuo dvejų iki trejų metų mokėti po 250 dolerių per mėnesį. 2004 metų lapkritį A.Pirlotas nukeliavo į Lietuvą, kur susitiko su R.Adomaičiu. Lapkričio 30 dieną A.Pirlotas vedė Ingą Veščiūnaitę, kurios iki tol niekada nebuvo matęs, o tada su R.Adomaičiu nuvyko į Varšuvą pateikti dokumentų, suteikusių galimybę I.Veščiūnaitei 2005 metų kovo 23 dieną įvažiuoti į JAV. Po atvykimo R.Adomaitis ir A.Pirlotas lietuvę pasitiko O‘Hare oro uoste.

Kaltinamajame akte taip pat rašoma, kad 2004 rugpjūtį R.Adomaitis JAV piliečiui R.Bradley sumokėjo 1000 dolerių už fiktyvios santuokos su moterimi, tuo metu vadintos Ina Šaltiene, sudarymą. 2004 metų lapkričio 8 dieną I.Bradley federalinei vyriausybei pateikė prašymą gauti legalų imigracijos statusą dėl santuokos su R.Bradley. R.Bradley dar turėjo gauti po 200-300 dolerių kiekvieną mėnesį iki tol, kol jo „žmona“ gaus žalią kortą.

Kitame kaltinamajame akte pateikiami kaltinimai 36 metų lietuvių tautybės Odetai Surantas, nuolat gyvenančiai JAV teritorijoje bei 57 metų lietuvių tautybės natūralizuotam JAV piliečiui Romualdui Surantui. Abu jie buvo apkaltinti vieną kartą organizavę fiktyvią santuoką ir kartą organizavus nelegalaus migranto pervežimą. Kaltinamajame akte kaip kaltinamieji minimi ir 32 metų lietuvių tautybės Aidas Matkevičius, 39 metų lietuvių tautybės Rasa Bunikienė, 24 metų lietuvių tautybės Rasa Jokubauskaitė bei 20 metų JAV pilietė Michelle Mendez.

Akte teigiama, kad kai kurie kaltinamieji organizavo fiktyvią santuoką tarp R.Jokubauskaitės ir JAV piliečio, kad moteris gautų legalios imigrantės statusą. 2005 metų kovo 8 dieną A.Matkevičius ir JAV pilietis atvyko į Rockfordą tartis dėl santuokos sąlygų su O.Surantas. tuo pačiu metu amerikietis pirmą kartą pamatė ir R.Jakubauskaitę. Per šį susitikimą R.Surantas fotografavo amerikietį ir lietuvę taip, kad šie galėtų pareigūnams parodyti esą artima pora. Tą pačią dieną R.Jokubauskaitė ir JAV pilietis gavo leidimą tuoktis.

Kaltinamajame akte taip pat teigiama, kad M.Mendez fiktyviai susituokė su A.Matkevičiumi, siekiant išvengti imigracijos įstatymų bei kad R.Bunikienė taip pat fiktyviai susituokė su neįvardytu JAV piliečiu.