Savo ruožtu sinoptikai ramina, kad penktadienį ir savaitgalį debesys jau bus mažesni, dažniau džiugins saulės spinduliai, o krituliai bus menki ir iškris tik kai kur.

Ketvirtadienio naktį vakarinius šalies rajonus pasieks gausūs krituliai, jie pamažu keliaus tolyn į rytus. Dieną vyraus permainingas debesuotumas, daug kur nušniokš smarkios liūtys. Antroje dienos pusėje, pavakare, gausiausi krituliai numatomi rytinėje, pietrytinėje šalies dalyje, o vakaruose debesys jau skirstysis. Pūs smarkokas šiaurės vakarų krypties vėjas. Vilniuje ir Kaune nakties metu numatomas nedidelis debesuotumas. Ryte debesys išaugs, po truputį pradės lyti ir krituliai palaipsniui įsismarkaus. Tuo metu bus apie 15–17 laipsnių šilumos. Dieną nušniokš gausus lietus, pavakare smarkiau palis Vilniuje. Oras šils iki 18–19 laipsnių. Šiauliuose naktis bus giedra, ryte rinksis debesys, pradės lyti, numatoma perkūnija. Vyraus 14–16 laipsnių šiluma. Dienos metu prapliups lietus, bus apie 17–18 laipsnių šilumos. Pajūryje gausiausi krituliai numatomi pirmoje paros pusėje. Dieną įsismarkaus vėjas, debesys po truputį skirstysis, krituliai išseks. Temperatūra svyruos apie 15–17 laipsnių.

Penktadienį dangumi plauks nedideli debesys, skėčius galėsime padėti į šalį. Pūs vidutinio stiprumo vakarų, šiaurės vakarų vėjas. Vilniaus ir Kauno apylinkėse vyraus nepastovus debesuotumas, kritulių tikimybė maža. Naktį ir ryte bus apie 11–15, dieną apie 20 laipsnių šilumos. Šiauliuose taip pat be lietaus. Pirmoji paros pusė bus giedra, vyraus 10–15 laipsnių šiluma. Įdienojus padaugės debesų, tačiau lietaus nenumatoma. Oras sušils iki 19–20 laipsnių. Pajūryje vyraus ganėtinai giedras dangus, nedidelis lietus kai kur gali iškristi tik antroje dienos pusėje. Naktį bus apie 15, dieną – apie 18 laipsnių šilumos.

Šeštadienį suksis silpnas, nepastovios krypties vėjas. Temperatūra kils truputį aukščiau, vietomis numatomas nedidelis lietus. Vilniuje ir Kaune vyraus permainingas debesuotumas. Naktį ir ryte be lietaus, bus apie 12–15 laipsnių šilumos. Dieną protarpiais trumpai lynos, oras šils iki 21 laipsnio. Šiauliuose danguje pasisukios nedideli debesys. Pirmoje paros pusėje termometrai fiksuos 11–15, dieną – 20 laipsnių. Pajūryje numatomas mažas debesuotumas ir kuklus lietus. Naktį ir ryte temperatūra sieks 13, įdienojus – 17–18 laipsnių.

Sekmadienį išsilaikys labai panašūs orai, numatomas silpnas vakarinių krypčių vėjas. Vilniaus ir Kauno apylinkėse vyraus nedidelis debesuotumas, protarpiais krapnos lietus. Naktį ir ryte temperatūra svyruos apie 12–16, dieną – apie 22 laipsnius šilumos. Šiauliuose – be žymesnių kritulių, vyraus ganėtinai giedras dangus. Nakties ir ryto valandomis bus apie 10–15, įdienojus – apie 21 laipsnį šilumos. Pajūryje orai bus ramūs ir saulėti. Pirmoje paros pusėje vyraus 13–16, dieną – 18–19 laipsnių temperatūra.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, ateinančios savaitės pradžioje vietomis temperatūra pakils dar aukščiau, o debesys vėl atneš gausesnio lietaus. Antroje savaitės pusėje orai bus sausesni, vyraus maloni šiluma, kuri, tikėtina, artėjant savaitgaliui sparčiai didės.