Tyrimą VTEK atliko savo iniciatyva, įvertinusi situaciją, kad šių metų gegužės mėnesį dešimt vadovaujančias pareigas einančios teatro darbuotojų buvo pripažinti pažeidę Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimą nustatyta tvarka ir terminais deklaruoti privačius interesus.

VTEK pažymi, kad kontroliuoti, kaip valstybinėje tarnyboje dirbantys asmenys vykdo Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatas, turi ir atitinkamų valstybės ar savivaldybių institucijų, įstaigų vadovai ar jų įgalioti atstovai.

Gegužę VTEK nustatė, kad 11 vadovaujančias pareigas teatre einančių darbuotojų interesų nedeklaravo nuo 2012-ųjų rugsėjo, t. y. beveik penkerius metus.

Šie asmenys - generalinio direktoriaus pavaduotoja rinkodarai ir meno reikalams Laima Vilimienė, Renginių organizavimo skyriaus vadovas Artūras Alenskas, Viešųjų pirkimų skyriaus vadovė Zita Lukšienė, Gamybinių dirbtuvių tarnybos vadovas Valdas Vėlyvis, Įrengimų tarnybos vadovas Darius Bačius, vyriausiasis administratorius bei Žiūrovų aptarnavimo tarnybos vadovas Audrius Kundrotas, Reklamos ir leidybos tarnybos vadovė Janina Stankevičienė, Personalo skyriaus vadovė Inga Navickienė, Meninės pastatymų tarnybos vadovas Viktoras Vyskupaitis ir vyriausioji buhalterė Sigita Laurinkevičiūtė.

Anskčiau VTEK yra pripažinusi, kad G.Kėvišas supainiojo viešuosius ir privačius interesus, spręsdamas klausimus, susijusius su sūnaus bendrove „Riverside music LTD“ ir su savo kita darboviete „Vilniaus festivaliai“.