Apie tai trumpoje spaudos konferencijoje pareiškė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis.

„Mes maksimaliai paremsime urėdijų pertvarkos klausimą, dabar eisime į balsavimą ir, aš tikiuosi, kad tie klausimai, kurie Vyriausybei reikšmingi, bus priimti“, - pareiškė konservatorių lyderis.

Pasako jo, frakcija dėl valstybinių miškų valdymo pertvarkos balsuos laisvai, bet jis tikėjosi, kad didžioji dalis balsų bus „už“ Vyriausybės norimą variantą.

„Nenoriu spekuliuoti, tai ne kokia nors balsų prekyba, bet aš tikiu, kad didžioji frakcijos dalis palaikys, balsų užteks“, - žurnalistams sakė G.Landsbergis.

Premjeras antradienį pranešė, kad iki spalio 1 dienos bus pateikti ir priimti reikalingi įstatymai dėl PVM lengvatos, o nuo kada ji įsigalios bus dar sprendžiama. Premjeras taip pat pranešė, kad lengvatos tarifas bus kitas, o ne 9 procentai.

S.Skvernelis patikino, kad su Europos Komisija jau deramasi dėl naujo PVM lengvatos tarifo.

Praėjusią savaitę Seimo Aplinkos apsaugos komitetas nepritarė Vyriausybės siūlomam miškų urėdijų pertvarkos scenarijui, o pasirinko konservatoriaus Pauliaus Saudargo ir liberalo Simono Gentvilo planą. Jis yra analogiškas socialdemokratų įsivaizduojamai urėdijų reformai: numato, kad iki 2019 metų pabaigos urėdijos turėtų būti sustambintos, sumažinant jų skaičių iki 15–25 – jų plotas turėtų būti nuo 30 tūkst. iki 70 tūkst. hektarų (dabar vidutinis urėdijų plotas yra 25,2 tūkst. ha). Nuo 2020 metų urėdijų plotą nustatytų Vyriausybė.

Ar šiam reformos variantui pritarti dar spręs Seimas, nes kitų parlamentarų registruotomis pataisomis siūloma atsisakyti urėdijų ploto reglamentavimo ir reformos etapų, miškų pertvarka grąžinant arčiau Vyriausybės siūlytos vizijos.