Kaip skelbta, komitetas pritarė ne Vyriausybės siūlomam valstybinių miškų valdymo pertvarkos modeliui, o Liberalų sąjūdžio frakcijos nario Simono Gentvilo ir Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos nario Pauliaus Saudargo projektui, numatančiam reformos vykdymą etapais ir atmetančiam nuo kitų metų Vyriausybės planuotą vienos įmonės (vietoje 42 urėdijų) įsteigimą.

TS-LKD frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis teigia, kad balsavimas aplinkos komitete neatspindi visos opozicijos nuomonės.

„Šis reformą iš esmės žlugdantis pasiūlymas, kuriam buvo sutelkti ir dalies valdančiųjų balsai komitete, nėra joks kompromisas, kaip tai bando pateikti iniciatoriai. Tai yra gudrus socialdemokratų planas, kaip sužlugdyti reformą, kurį jie siūlė nuo pat pradžių. Reformą dar galima išgelbėti, tačiau reikalingas dialogas tarp Vyriausybės ir Seimo. Mes padarysime ką galime, tačiau iniciatyva yra Vyriausybės pusėje“, - penktadienį išplatintame konservatorių pranešime teigia G. Landsbergis.

Seimo Aplinkos apsaugos komiteto dauguma penktadienį pasiūlė iki 2020 m. palikti nuo 15 iki 25 urėdijų, kurios bus performuojamos remiantis įstatyme numatytais miškų ploto rodikliais. Šios urėdijos turėtų išlaikyti juridinio asmens statusą ir iki 2020 m. nebūtų centralizuojamos. Po 2020 m. sausio 1 d. dėl tolimesnio urėdijų likimo spręstų Vyriausybė, tačiau, kaip pažymi konservatoriai, tikimybė, jog Vyriausybė prieš pat Seimo rinkimus nuspręstų centralizuoti urėdijas - gana menka.