„Lietingas oras Palangos paplūdimyje yra mažiausia problema. Didesnė problema, kad nebeliko paties paplūdimio. Griūna barai, tuoj paskęs naujasis viešasis tualetas ir persirengimo būdelės“, – tokią žinią jis pranešė savo feisbuko paskyroje.

DELFI O. Gasanovas patikslino, kad skęsta ne tik tualetai, bet ir paplūdimio kavinės. Rizika esą kilo net gelbėtojų postui.

„Vyrai smėlio maišus neša, kad tik gelbėjimo bokštelio neišplautų. „Mojo Palanga“ užsidarė, nes ir po „Zip fm“ studija yra vanduo. Palangos paplūdimį nuo tilto tiesiog nuplovė“, – situaciją trumpai apibūdino jis.

Žurnalisto teigimu, barmenės pasakojo, kad situacija pajūryje drastiškai pasikeitė per savaitę. Praėjusį ketvirtadienį esą dar viskas buvo gerai.

Paaiškino priežastis

Kad „Mojo Palanga“ kavinei ir viešiesiems tualetams tikrai gresia pavojus, DELFI patvirtino ir Palangos gelbėtojų tarnybos vadovas Jonas Pirožnikas. Gelbėjimo stotis, jo teigimu, visiškai saugi.

„Iš gelbėjimo stoties nešami maišai ir bandoma apsaugoti viešuosius tualetus“, – aiškino jis.

Pasak gelbėtojų atstovo, panaši situacija Palangoje kartojasi jau dešimtmetį – nuo to laiko, kai nuspręsta iš pajūrio pašalinti akmenis.

„Ta katastrofa bus ir vanduo pasieks miestą. Jei man skirtų 20 tūkst. eurų, aš susitvarkyčiau. Reikia paklausyti mokslininkų. Nuo senų senovės, dar prie Antano Smetonos, tiek akmenys gulėjo prie tilto, reguliavo sroves, tačiau kažkam jie nepatiko, išvežė, išmetė. Dėl to susidariusios srovės pradėjo plauti krantus. Kiekvienais metais paplūdimiai šioje pusėje, prie tilto, šiaurinėje dalyje, yra plaunami. Tuoj nuplaus kopas ir po 5 metų vanduo atsidurs mieste“, – konstatavo J. Pirožnikas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1357)