Panašu, kad šį mėnesį turėsime tenkintis tradiciniais, lietuviškai vasarai būdingais orais. Tad, ko gero, džiaugsis tie, kuriems gaivus oras – pats tas.

Artimiausiomis paromis didesnių pokyčių neįvyks, tik šiai savaitei baigiantis bus sausiau, sulauksime daugiau saulės spindulių, termometrų stulpeliai kils aukščiau. Sekmadienį ir ateinančios savaitės pradžioje temperatūra dienomis jau gali pakilti ir iki 24–26 laipsnių.

Deja, bet tokie šilumos pliūpsniai, kaip jau įprasta, ilgai neužsibūna.

Kaitrą nugesins lietūs, po kurių vėl įsivyraus gaiva, didesnis debesuotumas ir dažnesni krituliai. Tokios permainos tampa vis dažnesnėmis, kuomet oras staigiai įkaista ir taip pat staigiai atvėsta.

Remiantis dabartiniais duomenimis, panašu, kad didžioji liepos dalis būtent tokia ir bus: nei per šalta, nei per karšta, tad nenuostabu, jog antrasis vasaros mėnuo ir prognozuojamas šiek tiek vėsesnis už normą.

Na, o didesnės karščio bangos, tikėtina, sulauksime mėnesio pabaigoje.

Prognozė parengta remiantis gismeteo.lt duomenimis

Savaitė bus lietinga

Antradienį daug kur nušniokš lietūs. Protarpiais tarp debesų spės ir saulė įsiterpti, pūs smarkokas vakarų, pietvakarių vėjas. Vilniaus ir Kauno apylinkėse, naktį ir ryte, debesuotumas bus menkas, vyraus 11–13 laipsnių temperatūra. Dienos metu prapliups lietus, oras sušils iki 17 laipsnių. Šiauliuose naktis bus ganėtinai giedra, tačiau ryte pasirodys debesys.

Temperatūra svyruos tarp 11–13 laipsnių. Įdienojus numatomi krituliai, bus apie 16 laipsnių šilumos. Pajūryje debesys taip pat vis šliūkštels lietaus, temperatūra svyruos apie 15 laipsnių.

Trečiadienį vyraus labai panašūs orai. Vilniuje ir Kaune numatomas nepastovus debesuotumas. Nakties ir ryto metu trumpai palis, bus apie 11–13 laipsnių šilumos. Dieną lis gausiau, galima perkūnija. Termometrų stulpeliai kils iki 16–17 laipsnių. Šiauliuose antroji nakties pusė bus giedra, tačiau ryte vėl rinksis debesys, vyraus 10–13 laipsnių šiluma. Įdienojus nuvilnis trumpas lietus, bus apie 17 laipsnių šilumos. Pajūryje vyraus permainingas debesuotumas, numatomas negausus lietus.

Pirmoje paros pusėje bus apie 14–15, dieną 17 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienio naktis bus vėsi ir giedra, o dienos metu daugelyje šalies rajonų vėl trumpai palis. Pūs vidutinio stiprumo vakarų krypties vėjas. Vilniaus ir Kauno apylinkėse pirmoji paros pusė bus giedra. Naktį vyraus 13, ankstų rytą 9 laipsnių šiluma. Įdienojus numatomas nedidelis debesuotumas, negausiai palis. Oras sušils iki 18 laipsnių. Šiauliuose nakties ir ryto valandomis temperatūra svyruos tarp 9–13 laipsnių. Antroje dienos pusėje iš praplaukiančių debesų pasipils lietus, temperatūra kils iki 17–18 laipsnių. Pajūryje naktis bus giedra, ryte kaupsis debesys, lynos. Tuo metu vyraus 13–15 laipsnių šiluma. Dieną numatomas nepastovus debesuotumas ir nedidelis lietus, bus apie 17–18 laipsnių šilumos.

Penktadienį lietaus tikimybė bus maža, pūs nesmarkus vakarų, šiaurės vakarų krypties vėjas. Vilniuje ir Kaune nakties ir ryto metu vyraus skaidrus dangus, termometrai fiksuos 9–13 laipsnių šilumą. Dieną išaugs debesuotumas, bus apie 19–20 laipsnių šilumos. Šiauliuose pirmoji paros pusė bus giedra, temperatūra svyruos tarp 8–12 laipsnių. Įdienojus temperatūra kils iki 18 laipsnių, danguje sukiosis debesys. Pajūryje debesuotumas bus mažas, galimas kuklus lietus. Nakties ir ryto metu bus apie 13–15, dieną apie 18 laipsnių šilumos. Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis , savaitgalį bus truputį šilčiau, tačiau dangus džiugins ne visada. Šeštadienį debesys pasirodys tik kai kur, o sekmadienį debesuotumas visoje šalyje bus gausesnis, daug kur trumpai palis.