Vilniuje dangus apsiniaukė maždaug 20 valandą vakaro. Sinoptikai jau anksčiau buvo prognozavę tai, kad Lietuvą dar kartą sukaustysiančią audrą.

Apie 21 val. 20 min. audros debesims išsisklaidžius Vilniuje, panašu, kad stichija praėjo be didesnių pasekmių. Susisiekus su bendrovės UAB „Grinda“ rinkodaros specialiste Dovile Lisauskaite, buvo patvirtinta, kad šį kartą audra, lyginant su rytine, kuomet situacija buvo ties stichinės nelaimės riba, praėjo gana ramiai.

Vakare bendrovė gavo 30 pranešimų (palyginimui – ryte jų buvo apie 300). Pranešimai daugiausiai susiję su audros neatlaikiusiais medžiais, buvo užlietos kelios gyvenamųjų pastatų laiptinės.

Taip pat Vilniuje atsivėrė 5 kanalizaciniai vamzdžiai (ryte tokių buvo maždaug apie 100-tą). Atstovė pasidžiaugė, kad didesnių nelaimių, bent kol kas, išvengti pavyko.

Audros metu, Teodoro Narbuto gatvėje, dėl lietaus vandens lygis vėl pakilo ir automobiliams buvo sunku pravažiuoti problematišką atkarpą.

Siautėjo ir tebesiautėjo kitose Lietuvos dalyse

DELFI žurnalistas Romas Sadauskas-Kvietkevičius 20 val. 36 min. pranešė, kad Pietų Lietuvoje audra jau nurimo.

„Nuostoliai nedideli, tik medžių prilaužyta kur ne kur. Kruša buvo stipri, ledukai maždaug vyšnios didumo, tęsėsi apie 10 minučių. Veisiejų seniūnijoje yra be elektros likusių sodybų – ESO žada, kad sutaisys tik iki rytdienos 12 val.“, – teigia žurnalistas.

Į Pietų Lietuvą pirmiausia atėję debesys po to pasiekė Vilnių. Šiuo metu skaitytojai praneša, kad audros debesys pasiekė Kauną ir Jonavą.

Kaune vartė medžius

Lietingą ketvirtadienio vakarą avarija įvyko ties Kauno pilies žiedu, kur maršrutinis autobusas rėžėsi į mūrinę sieną. Laimei, žmonės įvykio metu nesužaloti.

Stiprus vėjas nuostolių pridarė A. Stulginskio gatvėje – virsdami medžiai kliudė tris automobilius. Labiausiai nukentėjo „VW Bora“.

Ugniagesiai dar mažiausiai trijose Kauno vietose tvarkė audros padarinius – traukė nuo kelio užvirtusius medžius.

Nelaimių metu žmonės nenukentėjo.

DELFI skaitytojai dalijasi fotografijomis:

Turite nuotraukų, pranešimų apie avarijas? Praneškite apie tai redakcijai šiuo adresu: delfi@delfi.lt