Pasitvirtino meteorologų prognozės - pietvakarių-vakarų krypties vėjo greitis gūsiuose siekė 30 metrų per sekundę. Stichijos galybė geriausiai buvo jaučiama pajūryje, kur vėjas žmones vertė iš kojų, o į akis žėrė smėlį.

Dėl siautusio vėjo buvo sustabdyta Klaipėdos jūrų uosto veikla. Vakar išoriniame reide palankaus oro ir galimybės įplaukti į uostą laukė du tanklaiviai ir vienas sausakrūvis laivas.

Bangos Baltijoje vakar siekė keturis metrus. Jūrinės organizacijos dar iš vakaro buvo perspėtos imtis visų saugumo priemonių, stipriau prišvartuoti uosto akvatorijoje stovinčius laivus.

Vakar keltas per Kuršių marias kėlė tik vieną kartą. Buvo pergabenti Neringoje avarijoje sužeisti pasieniečiai.

Civilinės saugos tarnyboje užregistruota nedaug su audra susijusių įvykių - uostamiestyje išversta keletas medžių, ant kelių primėtyta šakų, nuplėšta reklamos stendų, Melnragės ir Girulių sankryžoje išversta reklama, pritvirtinta ant elektros stulpo.

Labiausiai nepasisekė klaipėdietei, savo automobilį pastačiusiai kelkraštyje šalia Žemės ūkio mokyklos.

Po kelių minučių, kai moteris užrakino automobilį "Volkswagen Jetta", ant jo nuvirto didelė drebulė - nuo stipraus smūgio ir svorio sukiužo galinė automobilio dalis, išdužo stiklas. Moteris sakė, kad remontuoti mašinos nebėra prasmės.

Vakar Šilutės rajone stipriausias audros smūgis teko Vainuto seniūnijai. Čia buvo sugadintos 7 elektros pastotės, o nuo trobesių nuplėšta čerpė sunkiai sužalojo 47 metų Jadvygą Bieliauskienę.

Smūgis teko į kryžkaulį, moteris paguldyta į ligoninę.

Nuo kibirkščiuojančių elektros laidų vakar užsidegė Liaučių kaime gyvenančio Alekso Saročkos ūkinis pastatas.

Iki 32 metrų per sekundę greitį pasiekęs vėjas Kuršių mariose išlaužė ledus, bet į Baltijos jūrą uragano jėga neleido jiems pajudėti.

Dėl to į Kuršių marias potvynio vandenų srautas iš Nemuno ir Minijos dar sulėtėjo, o apsemti plotai Šilutės rajone per parą patrigubėjo.

Vakar apie 10 valandą vėjas piktą išdaigą iškrėtė vilniečiui Stanislovui Stenčikui, kuris sunkiasvoriu vilkiku važiavo per Marijampolę Kauno link.

Netoli Puskelnių kaimo (Marijampolės savivaldybė) vyras užsuko į pakelėje prie degalinės esantį barą "Rotada".

Vilkiką vairuotojas paliko šalikelėje. Eidamas baro link S.Stenčikas grįžtelėjo į paliktą mašiną. Vyriškį ištiko šokas, kai staiga jo akivaizdoje po stipraus vėjo gūsio vilkikas ėmė svirti į griovį.

Tentu dengtoje priekaboje nebuvo krovinio. Į griovį būtų nusiritusi ir kabina, tačiau ją prilaikė nugriuvusi priekaba. Specialios tarnybos darbuotojai sunkvežimį ant kelio ištraukė po vidurdienio.

Serdokų kaime (Vilkaviškio r.) gyvenantys pensininkai Kadelskai išgirdo stiprų trenksmą. Stiprus vėjas visiškai nuplėšė jų namo stogą. Krisdamas žemyn jis apgadino mūrinę sieną.

Nuo buvusio Vilkaviškio konservų fabriko atplėšta stogo dalis apdaužė prie pastato stovėjusius penkis automobilius.

Šakių rajone be elektros energijos buvo likę aštuoni kaimai. Sudargo pasienio postui elektra nebuvo tiekiama keturias valandas.