Maža to, į viršų vanduo kelia šulinių dangčius. Vairuoti sostinės gatvėse darosi pavojinga.

Buvo sudarytas net ir užtvindytų teritorijų Vilniuje žemėlapis. Pasitikrinti, kokia situacija šiuo metu yra sostinės keliuose, galima LIŪČIŲ ŽEMĖLAPYJE.

Savo ruožtu Vilniaus policija pranešė uždaranti Vilniaus vakarinį aplinkkelį.

Lietus nuplovė ir plukdė šulinių dangčius

„Kaip ryte skelbė per radiją, ypač prasta padėtis Vilniuje buvo ties Giraitės žiedu, kur vandens srautai nuplovė ir plukdė kanalizacijos šulinių dangčius, Geležinio vilko, Narbuto gatvėse. Pastarąja buvo primygtinai rekomenduojama nevažiuoti,. Tuo labiau, kad eismą ten stabdė vandens srautuose paskendęs BMW automobilis“, – DELFI pasakojo viena vilnietė.

Anot jos, dėl smarkios liūties skendo sostinės Justiniškių, Viršuliškių gyvenamieji rajonai. Ten esą formavosi spūstys dėl apsemtose gatvėse nebeužsivedančių arba užgesusių automobilių.

„Didžiulė eismo spūstis susidarė ir Pilaitės prospekte“, – žiniomis dalijosi ji.

Viešasis transportas keičia maršrutą

„Ryte bandžiau kviesti taksi, tačiau nė vienas operatorius neatsiliepė. Tada ir supratau, kad čia jau kažkas rimto vyksta. Draugai siuntė nuotraukas skęstančių automobilių, nepravažiuojamų kelių. Neįtikėtini vaizdai. Baisu, kiek reikia, kad visas miestas būtų sutrikdytas”, – kalbėjo kita vilnietė.

Galiausiai į darbą ji nusprendė važiuoti vėliau – pusdienį dirbs iš namų.

„Mano draugui viešajame transporte pranešė garsiai, kad keičia maršrutą”, – pasakojo kita sostinės gyventoja.

Gavo apie 200 pranešimų

Savo ruožtu Vilniaus miesto tvarkymo įmonės „Grindos” Rinkodaros ir komunikacijos specialistė Dovilė Lisauskaitė DELFI sakė, kad šį rytą jie jau sulaukė apie 50 pranešimų dėl kritinių taškų, 20-ies – apie rimtus įvykius.

„Iš 50-ies kritinių taškų jau 15 likviduota. Kritiniais taškais mes vadiname vietas, kur yra apsemtos gatvės, pavyzdžiui, jos nepravažiuojamos, formuojasi kamščiai. Pavadinkime tai taip – apie tą kritinį tašką gali būti daugiau nei vienas pranešimas”, – aiškino ji.

Pasak D. Lisauskaitės, dėl liūčių pirmieji vilniečiai tarnyboms ėmė skambinti dar apie 5 valandą ryto.

„Nuo paryčių iki 10 val. ryto iš viso gauta apie 200 pranešimų”, – informavo ji.

Dirba 10 ekipažų

Anot „Grindos” atstovės, Vilniaus miesto gatvėse šiuo metu dirba apie 10 lietaus padarinius tvarkančių ekipažų.

„Lietaus nuotekų sistema tiesiog nesugeba surinkti viso vandens, vanduo iškelia ir šulinius. Dėl to ir susikaupia dideli vandens kiekiai. Tai, iš tikrųjų, nėra kažkokia neįprasta situacija”, – sakė ji.

Pašnekovė aiškino besitikinti darbus gatvėse baigti kuo greičiau.

„Kaip sužais motulė gamta. Jei nustos lyti ir tas vandens kiekis nedidės, vandens surinkimas vyks gerokai greičiau. Jei ketvirtadienį lis nuolatos, lietus vis atsinaujins, natūralu, kad galime ir nelabai spėti. Darome viską, ką galime”, – sakė D. Lisauskaitė.

Liko be elektros

Dėl perkūnijos ketvirtadienį fiksuoti elektros tiekimo sutrikimai Pietryčių Lietuvoje. 10 val. duomenimis, elektros tiekimas buvo sutrikęs daugiau kaip 7 tūkst. vartotojų, pranešė „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO).

10 val. Vilniaus regione elektros energijos tiekimas buvo sutrikęs 4,7 tūkst. klientų, Alytaus (1,3 tūkst.), Utenos (1 tūkst.), Kauno (412). Nuo ankstyvo ryto ESO brigados tiekimą esą atstatė 10 tūkst. klientų.

Daugelyje vietų gedimus lėmė gausus žaibavimas ir ant oro linijų virtę medžiai.

„Gedimus šalina maksimalios pajėgos – Vilniaus ir Alytaus regionuose dirba 20 operatyvinių komandų, suburtų iš bendrovės ir rangovų darbuotojų. Dedamos visos pastangos kuo greičiau nustatyti gedimų vietas ir atnaujinti elektros energijos tiekimą”, – teigiama įmonės pranešime spaudai.

Pastebėjus nutrūkusį elektros oro linijos laidą, jokiu būdu negalima jo liesti ar priartėti arčiau kaip 8 metrus. Negalima artintis ir liesti ant elektros laidų užvirtusių medžių, užkritusių šakų ar nuvirtusių oro linijų atramų, nes jie taip pat gali būti pavojingi gyvybei.

ESO primena, jog pastebėjus pažeistus elektros tinklo įrenginius ar nutrūkusius elektros laidus, būtina nedelsiant apie tai pranešti ESO trumpuoju numeriu 1802 (+37061121802) arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (515)