Jau ketvirtadienį temperatūra šoktels į dar šią vasarą neregėtas aukštumas – oras įkais iki 32 laipsnių. Tiesa, dangų dažnai niaukstys lietaus ir perkūnijos debesys, pūs nemalonus vėjas. Savaitei baigiantis jau bus gaiviau.

Antradienį danguje vaizdas nesikeis: plauks debesų virtinės, vietomis trumpai palis. Numatomas gūsingas vakarų krypties vėjas. Vilniuje ir Kaune pirmoji paros pusė bus giedra, vyraus 12–15 laipsnių šiluma. Dieną numatomas permainingas debesuotumas, nedidelis lietus. Oras sušils iki 18–19 laipsnių.

Šiauliuose danguje sukiosis maži debesys. Nakties ir ryto metu termometrai fiksuos 12–14, dieną 17–18 laipsnių. Pajūryje trumpai lynos pirmoje paros pusėje, vėliau debesys plauks tolyn. Temperatūra svyruos apie 15–16 laipsnių.

Trečiadienį numatomas rytinių krypčių vėjas. Naktis bus rami ir giedra, o įdienojus šiaurinėje šalies dalyje bus saulėčiau nei pietinėje, kur pradės rinktis debesys ir prapliups lietus. Vilniaus ir Kauno apylinkėse, pirmoje paros pusėje, vyraus skaidrus dangus. Temperatūra naktį sieks 9–11, ryte 15 laipsnių. Įdienojus temperatūra svyruos apie 18–20 laipsnių, nušniokš lietus.

Šiauliuose numatomas nedidelis debesuotumas. Nakties ir ryto valandomis temperatūra svyruos nuo 9 iki 14 laipsnių. Dienos metu oras šils iki 20 laipsnių. Pajūryje dangumi plauks nedideli debesys. Pirmoje paros pusėje bus apie 10–13, dieną apie 19–20 laipsnių.

Ketvirtadienį ir vėl neišvengsime kritulių, smarkaus vėjo ir perkūnijos. Termometrai kils iki 30 ir daugiau laipsnių. Vilniuje ir Kaune nakties metu nuvilnis lietus, blykčios žaibai, o ryte debesys skirstysis. Tuo metu numatoma 16–19 laipsnių šiluma. Dieną orai vėl keisis ir atplauks lietaus bei perkūnijos debesys, oras sušils iki 30–31 laipsnio.

Šiauliuose, pirmoje paros pusėje, vyraus nedidelis debesuotumas, bus apie 14–17 laipsnių šilumos. Dieną termometrai fiksuos 26–27 laipsnius karščio, protarpiais gali trumpai palyti. Pajūryje bus vėjuota. Naktį ir ryte griaudės perkūnija, temperatūra sieks 16–19 laipsnių. Įdienojus saulės spinduliai orą sušildys iki 27 laipsnių, vakare pasipils lietus.

Penktadienį karštis atslūgs, pūs gūsingas nepastovios krypties vėjas. Dangumi vis plauks lietaus ir perkūnijos debesys. Vilniaus apylinkėse vyraus mažas debesuotumas, numatomas trumpas lietus ir griaustinis. Nakties ir ryto metu vyraus 20–22, dieną 24 laipsnių šiluma. Kaune dangus bus ganėtinai giedras. Pirmoje paros pusėje termometrai fiksuos 21–23, įdienojus 24–25 laipsnius šilumos.

Šiauliuose nakties ir ryto valandomis nuvilnis lietus, danguje blykčios žaibai. Temperatūra sieks 19–20 laipsnių. Dienos metu tarp debesų žvilgčios saulė, oras šils iki 23 laipsnių. Pajūryje debesys su saule vis keisis vietomis, protarpiais lynos, pūs smarkus vėjas. Temperatūra svyruos tarp 18–21 laipsnio.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, šeštadienį daugelyje šalies rajonų numatomi krituliai, perkūnija. Naktis jau bus vėsesnė, o dieną išsilaikys panaši temperatūra kaip ir penktadienį. Sekmadienį pakils smarkus pietvakarių vėjas, vyraus gaivesni orai, o kritulių bus mažiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)