„Laukinių Vakarų salūno“ kavinėje šią vasarą atsirado 1 euro meniu. Nuo 11 iki 18 valandos čia papietauti, užkąsti ir išgerti galima ir neišleidžiant daugiau vieno euro. Savo ruožtu „Cepeliniškės“ nusprendė atsisakyti padavėjų ir tapo savitarnos kavine.

Susidomėjimą pajuto iškart

„Pagalvojome, kad segmentas žmonių, kurie atvyksta į Palangą ir vaikšto, klausinėja, kur pigiau pavalgyti, yra pakankamai didelis, tad, kodėl nepadarius taip, kad tikrai būtų pigu? Nusprendėme visus valgius, kurie pigesni, įkainoti po eurą. Ko gero, J. Basanavičiaus gatvėje daugiau niekas taip nedaro“, – paklaustas, kas lėmė pokyčius, DELFI sakė „Laukinių Vakarų Salūno“ vadybininkas Audrius Mikalauskas.

Jo teigimu, tokios maisto kainos buvo pradėtos taikyti likus savaitei iki Joninių.

„Susidomėjimą tikrai jaučiame. Viskas priklauso nuo oro, todėl pasakyti, kiek tiksliai žmonių tai jau išbandė, sudėtinga. Skaičius svyruoja nuo 50 iki 300, savaitgaliais dar daugiau“, – pasakojo A. Mikalauskas.

Kainas sumažino iki 40 proc.

Paklaustas, kas dažniausiai renkasi patiekalus iš šio meniu, „Laukinių Vakarų salūno“ vadybininkas tikino negalintis vienos tikslinės grupės išskirti.

„Ir jaunimas valgo, ir darbuotojai ateina – labai platus susidomėjusių ratas“, – aiškino jis.

Anot A. Mikalausko, ruošiant 1 euro meniu nuspręsta į jį įtraukti populiariausius patiekalus iš anksčiau buvusio dienos pietų meniu.

„Grubiai pasakius, 35-40 proc. kainą sumažinome. Iš pradžių labai bijojome, bet dabar pamatėme, kad didelė žmonių dalis užsisako kažką iš šio meniu, o pamatę, kad sutaupė kažkiek pinigų, juos išnaudoja išsirinkdami dar kažką“, – kalbėjo pašnekovas.

Maisto kainos Palangoje

Po eurą – ir pietūs, ir desertai, ir užkandžiai, ir alkoholis

„Laukinių Vakarų Salūno“ 1 euro meniu, A. Mikalausko teigimu, dažnai keičiasi, tačiau DELFI apsilankymo kavinėje metu po 1 eurą kainavo dubenėlis sriubos, 120-130 gramų balandėlių porcija, 90 gramų vištienos kepsnelių, 80 gramų kiaulienos kotletų, 150 gramų bulvių plokštainio.

Atskirai įkainotas ir garnyras. 150 gramų virtų bulvių kainavo 0,70 euro, virtų ir apkeptų bulvių 120 gramų – 0,80 euro, 100 gramų ryžių – 0,60 euro, 70 gramų daržovių – 0,90 euro, 80 gramų gruzdintų bulvyčių – 1 eurą.

Už 50 gramų padažo buvo prašoma papildomai nuo 0,30 iki 0,5 euro, 100 gramų varškės arba obuolių pyrago kainavo po 1 eurą, spurga – tiek pat.

Po eurą čia pardavinėjami ir užkandžiai prie vyno – nuo sūrio iki alyvuogių, tam tikri alkoholiniai gėrimai.

Atsisakė padavėjų

Savo ruožtu „Cepeliniškių“ atstovai su DELFI apie šių metų naujoves kavinėje kalbėti nepanoro. Vadybininke prisistačiusi moteris tepaaiškino, kad savitarnos kavine jie tapo, nes taip esą patogiau klientams, ir patikino, kad kainų dėl to nemažino, nes esą jos ir taip pakankamai nedidelės.

Naminių salotų porcija čia kainuoja 1,80 euro, silkė su bulvėmis – 2,50 euro, kepta duonos – 1,30 euro. Dienos sriuba „Cepeliniškėse“ įkainota 1,20 euro, šaltibarščiai – 2,20 euro.

Porcija cepelinų šioje kavinėje kainuoja 3,90 euro, pusė porcijos – 2,20 euro. Karbonadas, vištienos kepsnys, jūros lydeka, menkė parduodami po 5 eurus, užkeptas karbonadas arba vištienos kepsnys kainuoja 6 eurus.

Kavos kainos čia – nuo 1 iki 1,80 euro, arbata taip pat kainuoja 1 eurą, stiklinė pieno ar kefyro – 0,80 euro.

Maisto kainos Palangoje

Spėja, kad įgriso nuolatiniai skundai dėl kainų

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė Ingrida Valaitienė DELFI sakė, kad jokio susitarimo tarp verslininkų šiemet šiek tiek sumažinti maisto kainas Palangoje tikrai nėra.

Ji spėja, kad tokį jų sprendimą tikriausiai nulėmė nenoras taikstytis su nuolatiniais skundais dėl neva gąsdinančių kainų šiame regione.

„Kiekvienam individualiai ta žinutė įgriso ir norima tiesiog labiau paskleisti faktą, kad yra vietų Palangoje, kur galima ir pigiau pavalgyti, kurios orientuotos į šeimas, gausesnius poilsiautojų būrius“, – aiškino ji.

Pasak pašnekovės, maitinimo įstaigų pasiūla Palangoje plečiasi, kuriasi labai įvairios vietos, orientuotos į skirtingus klientus. Tą ji lygino su pasiūla nakvynei – nuo Palangos močiučių, kotedžų, vilų iki prabangių 5 žvaigždučių viešbučių.

Paaiškino balandėlių už eurą fenomeną

Anot I. Valaitienės, patiekalų kaina kavinėje ar restorane priklauso ir nuo patalpų, paslaugų kokybės, produkcijos.

„Aš manau, yra atlikti skaičiavimai „per kiekį“. Kiekinė išraiška visada padaro savo. Ir Klaipėdoje Ramūno Vyšniausko kavinės, vėlgi, visi skaičiavimai paremti kiekiu. Jei ateis pas tave klientas, tu patrauksi jį dėl balandėlių, gal jis kitą kartą sugrįš dėl kito patiekalo, o gal žinios šią vietą ir atsives dar būrį, sakykime, savo svečių“, – balandėlių už 1 eurą fenomeną, aiškino Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė.

Ingrida Valaitienė

Pašnekovės teigimu, didžiausias pokytis Palangoje, darantis įtaką ir pardavimams, yra klientų iš Rusijos sumažėjimas.

„Užsakymai nakvynėms būdavo 14-20 parų, net mėnesiui – tokių rezervacijų turėdavome. Nebegalėdavai ir priimti, nes jau būdavo užimta, kelionių agentūros būdavo užėmusias vietas. Dabar šito jau nėra, sakykime. Tas klientas buvo labai mokus, daugiau paslaugų nupirkdavo“, – pripažino ji.

Šiuo metu, I. Valaitienės teigimu, daugiausiai turistų į Palangą pritraukiama iš Latvijos, Baltarusijos ir kitų kaimyninių šalių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (244)