Poilsiautojų antplūdis justi ir pajūryje, ir J. Basanavičiaus gatvėje, ir visame mieste – retam kuriam iš karto pavyksta rasti vietą automobiliui.

Pareigūnai ir gelbėtojai surems pečius

Savo ruožtu Palangos gelbėtojų tarnybos vadovas Jonas Pirožnikas DELFI sakė, kad šiąnakt rūpinamasi ir papildomomis apsaugos priemonėmis.

„Dirbsime naktį – gelbėtojai budės postuose, džipais važinės po Palangos ir Šventosios paplūdimius iki 3 valandos ryto. Kartu kviesimės ir policijos ekipažą patruliuoti. Žiūrėsime, jei bus išgėrusių poilsiautojų, kurie eis maudytis į jūrą, įspėsime pirmą kartą, o nepaklususius nubaus pareigūnai“, – aiškino pašnekovas.

Anot jo, ši metodika jau buvo išbandyta ne kartą ir pripažinta pasiteisinusia.

Gelbėtojų vadas: girti, bet dar daugiau – kvaili

„Aš apibrėžčiau, žinote, kad ir girti, bet dar daugiau – kvaili. To kvailumo pilna. Jis išgeria vieną bokalą alaus ir viskas – paskui plešia marškinius ir eina prie gelbėtojų: „Ar tu žinai, kas aš toks?“, – su kuo panašiomis šventinėmis vasaros naktimis tenka susidurti, atvirai dėstė J. Pirožnikas.

Jis prisiminė panašioje situacijoje atsidūręs visai neseniai.

„Aš jam aiškinu: „Raudona vėliava, maudytis draudžiama“. Jis žiūri į mane. Klausiu: „Ar supratote mane?“ Jis sako: „Ar tu žinai, kas aš toks?“. Aš jam: „Dieve mano, tik nesakykite. Aš labai jautrus, naktimis nemiegosiu po to, kosėsiu, atsikelsiu, nereikia manęs gąsdinti, galiu dabar pabėgti“. Pradėjus pokštauti jis dar labiau pradėjo... Paskui teko kviesti pareigūnus ir sutramdyti. Pasirodo, iš Jonavos rajono, kažkada kažkuo dirbo savivaldybėje“, – suprasti tokio elgesio negalėjo Palangos gelbėtojų atstovas.

Jonas Pirožnikas

Jei kada kur susireikšmino, tai būtent Palangoje tai parodys

Pikta, pripažino jis, kad tėvai šiemet, kaip ir kasmet, nesužiūri savo vaikų. Šie laiką prie vandens vis leidžia vieni.

„Niekur nuo to nepabėgsi, nepasislėpsi, čia yra Palanga – vasaros sostinė. Poilsiautojų privažiuoja visokių, iš visų rajonų. Jei kažkur jie kažkada buvo susireikšminę, čia jie būtent tą ir parodo, jei dar kiek ir alkoholio išgeria“, – kalbėjo J. Pirožnikas.

Tiesa, vis dėlto jis pasidžiaugė, kad situacija Palangos paplūdimiuose esą gerėja, vis mažiau fiksuojama ir nemalonių atvejų, incidentų.

Gelbėtojų atstovų teigimu, vandens temperatūra Baltijos jūroje siekia 17 laipsnių. Remiantis sinoptikų duomenimis, oro temperatūra yra 21 laipsnis, saulėta.

Prognozuoja geresnę vasarą

Tuo metu 16 metų Palangoje dirbanti dailininkė Anna Vinauskienė prasitarė turinti nuojautą, kad šis vasaros sezonas Lietuvoje turėtų būti itin geras.

„Pernai buvo baisi vasara. Oras buvo blogas. Kadangi nebuvo gero oro, žmonės, kurie sau gali leisti išleisti pinigus, čia nevažiavo. Važiavo visai ne tie žmonės, rusų labai sumažėjo“, – guodėsi ji.

Savo ruožtu šiuo metu Palangoje matyti net tik poilsiautojų iš Lietuvos, bet ir rusiškai ar net suomiškai kalbančių.

Pietūs – ir už eurą

Tradicinių Palangos vaflių šiemet galima įsigyti už 1-2 eurus, porciją ledų prekybiniuose kioskeliuose – už 0,5 – 2,80 euro.

Dienos pietus šiame mieste galima suvalgyti ir už eurą, tačiau įprasčiau sumokėti 3-5 eurus. Pavyzdžiui, 5 eurus vienoje kavinėje kainuoja cepelinų ir šaltibarščių komplektas. Cepelinų kaina yra maždaug 3 eurai, šaltibarščių – nuo 1,5 iki 3 eurų.

Gintarinę apyrankę Palangoje šiemet įsigyti galima už maždaug 10 eurų, vėrinys kainuoja nuo 20 eurų. Tiesa, kur kas pigesni magnetukai (maždaug 2 eurai), tradiciniai maži gintariniai paveiksliukai (1,6 euro).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (198)