Jų pasiūlymus Seimo kanceliarija pripažino atitinkančiais apklausos sąlygas, todėl jiems buvo pateikti užsakymai parengti nepriklausomo ekspertinio įvertinimo išvadas.

Išvados turi būti parengtos ir pateiktos iki šių metų birželio 29 d.

Seimo valdyba buvo pavedusi Seimo kanceliarijai vykdyti urėdijų reformą reglamentuojančių Miškų įstatymo pataisų nepriklausomo ekspertinio įvertinimo paslaugų viešąjį pirkimą. Nustatyta paslaugų kaina - iki 200 eurų su PVM.

Suteikus nepriklausomo ekspertinio įvertinimo paslaugas, turi būti motyvuotai atsakyta į klausimą, ar teikiamas Miškų įstatymo pakeitimo projektas „atitinka teisėkūros principus, yra tinkamai integruotas į nacionalinę teisės sistemą ir neprieštarauja Lietuvos Respublikos tarptautiniams įsipareigojimams“.

Kaip ELTA jau skelbė, ekspertai turės atsakyti, ar įstatymo projektu siekiama įgyvendinti reforma teigiamai vertintina vadybiniu ir viešojo administravimo požiūriu.

Jie turės įvertinti ir pateikti galutinę nepriklausomą ekspertų išvadą dėl Miškų įstatymo pataisų ir dėl šio projekto registruotų Seimo narių pasiūlymų.

Jeigu šioje išvadoje būtų siūloma tikslinti Miškų įstatymo pakeitimo projektą ar jam pateiktus Seimo narių pasiūlymus, turi būti suformuluotas konkretus siūlymas (įstatymo projekto tekstas) ir pateiktas šio siūlymo pagrindimas.