Pasirodo, penktadienio dieną orai bus pakankamai šilti, tačiau jau naktį ims lyti, o sekmadienį šventinę nuotaiką greičiausiai gadins ir labai stiprus vėjas.

Penktadienį – be saulės, debesuota, bet šils iki 24 laipsnių

„Ciklonas su lietumi slinks piečiau Lietuvos ir, jeigu lietaus penktadienio dieną klius, tai tik pietiniams rajonams. Penktadienis turėtų būti gražus, saulės gal ir nedaug, debesų bus, bet be lietaus, o temperatūra – 19-24 laipsniai dieną“, – informavo sinoptikė.

Pasak V. Ralienės, į vakarą atvės, taip šilta, žinoma, nebus.

„Naktį temperatūra – 7-12 laipsnių, Kuršių Nerijoje – apie 15 laipsnių šilumos“, – sakė ji.

Joninių naktį pilsis lietus

Joninių naktį ne tik atvės, bet ir kaupsis lietaus debesys.

„Stebime, kad iš vakarų artėja nauji lietaus debesys, kurie pajūrį turėtų pasiekti apie vidurnaktį. Po vidurnakčio ten gali pradėti krapnoti. Pamažu tie debesys keliaus per Lietuvą link rytinių rajonų ir Aukštaitiją pasieks tik rytą“, – pasakojo pašnekovė.

Anot sinoptikės, lietaus sulauksime ir šeštadienio dieną – su pertraukomis, tačiau daugiau mažiau visuose rajonuose. Prognozuojama dienos temperatūra – 17-22 laipsniai.

„Ilgiau ir gausiau gal lis rytinėje šalies pusėje, Aukštaitijoje, vakarinėje dalyje debesų mažės, saulė daugiau išlįs“, – sakė ji.

Sekmadienį stiprės vėjas

Ryškesnių orų pasikeitimų sekmadienį greičiausiai nepajusime. Numatomas lietus, dieną gali griaudėti ir perkūnija.

„Sekmadienį pūs pietvakarių krypties vėjas, vėjo gūsiai kai kur gali būti ir 15 metrų per sekundę. Nakties temperatūra – 10-15, dieną – 17-22 laipsniai“, – žiniomis dalijosi V. Ralienė.

Jos teigimu, egzistuoja tikimybė, kad Dzūkijoje, pietrytiniuose rajonuose sušils ir iki 25 laipsnių.

Joninių orai nustebina kone kasmet

„Šias Jonines greičiausiai galima priskirti prie tradicinių. Kiek žiūrėjome, du trečdaliai Joninių būna su lietumi ir tik trečdalis – be lietaus. Aišku, pavyzdžiui, pernai kaip tik per Jonines iš pietvakarių Europos kaip tik atsirito karščio banga, tad temperatūra nuo 24 iki 26 dienos kilo iki 30-35 laipsnių karščio“, – prisiminė ji.

Tiesa, užpernai Joninės esą buvo lietingos ir vėsios, dar prieš metus tąnakt temperatūra krito iki 2-5 laipsnių šilumos.

Pastebėjus, kad po Joninių įprastai skubama skelbti vasaros pradžią, sinoptikė sutiko, kad greičiausiai taip galėsime teigti ir šiemet.

„Kol kas panašu, kad gal kitos savaitės viduryje bus šilčiau, bet kiek ta šiluma išliks, dar kol kas sunku pasakyti“, – aiškino ji.

Žada šiltų orų bangą

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, penktadienį orai laipsniu kitu bus šiltesni, pasisuks silpnas rytinių krypčių vėjas. Dienos metu daug kur pasirodys debesys, tačiau lietaus tikimybė maža. Vilniuje ir Kaune pirmoji paros pusė bus giedra, vyraus 10–16 laipsnių šiluma. Įdienojus išaugs debesuotumas, bus apie 21 laipsnį šilumos.

Šiauliuose nakties ir ryto dangus bus skaidrus. Numatoma 10–15 laipsnių šiluma. Dieną pasirodys debesys, oras šils iki 20 laipsnių. Pajūryje bus giedra. Nakties ir ryto metu termometrai fiksuos 11–15, dieną 19 laipsnių.

Šeštadienį šventines nuotaikas sujauks apniukęs ir varvantis dangus. Negana to, vėl pūs gūsingas vakarų vėjas. Vilniaus ir Kauno apylinkėse visą parą dangumi keliaus debesys, numatomi krituliai. Pirmoje paros pusėje bus apie 14–16, dieną apie 18–19 laipsnių šilumos.

Šiauliuose dangų taip pat gaubs debesys, protarpiais palis. Nakties ir ryto valandomis vyraus 12–13, dieną 17 laipsnių šiluma. Pajūryje temperatūra svyruos apie 15–16 laipsnių, vyraus gausus debesuotumas, visą parą lynos.

Sekmadienį vakarų vėjas dar labiau įsismarkaus. Debesų gretos bus mažesnės, tačiau dar daug kur trumpai palis. Vilniuje ir Kaune numatomas permainingas debesuotumas ir nedidelis lietus. Nakties ir ryto metu temperatūra sieks 14–16, dieną 20 laipsnių.

Šiauliuose pirmoji paros pusė bus giedra, vyraus 12–15 laipsnių šiluma. Dieną dangumi keliaus debesys, oras šils iki 19 laipsnių. Prie jūros smarkus vėjas dangumi gins nedidelius debesys, protarpiais iškris saujelė lietaus. Naktį ir ryte bus apie 15, dieną apie 16–17 laipsnių šilumos.

Pirmadienį, manoma, bus truputį gaiviau, išsilaikys vėjuoti orai. Vyraus permainingas debesuotumas, protarpiais palis. Antradienį orai mažai keisis, skirtumas tas, kad vėjas rims. Per kitas paras, tikėtina, kad šalį pasieks dar viena šiltų orų banga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)