„Per ilgą laiką vienoje institucijoje darbo vis tiek atsiranda visokių sąsajų, visokių asociacijų ir pats kancleris supranta, kad tam darbui nepadės. Jis pats savo valia priėmė sprendimą trauktis“, - teigė ministras.

Pasak jo, šiuo metu atostogaujantis R. Klovas į darbą grįš kitą savaitę, tada ir turėtų būti patenkintas jo atsistatydinimo prašymas.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija prieš porą mėnesių pradėjo tyrimą dėl kanclerio elgesio. Komisija aiškinasi, ar jis nesupainiojo interesų spręsdamas su medžioklės draugo pareigomis susijusius klausimus.

Į etikos sargus dėl R. Klovo kreipėsi Seimo Antikorupcijos komisija.
Jos atsiųstame pranešime teigiama, jog Aplinkos ministerijoje pernai spalio pabaigoje buvo surengtas konkursas Gamtos apsaugos ir miškų departamento direktoriaus pareigoms eiti. Šio konkurso komisijai pirmininkavo R. Klovas, o konkursą laimėjo Donatas Dudutis. Pažymima, kad R. Klovas ir D.Dudutis dalyvavo medžiotojų klubo „Girios“ veikloje, todėl abejojama, ar nebuvo nusižengta reikalavimui nusišalinti nuo interesų konfliktą galimai keliančios situacijos.

Seimo komisijos teigimu, R. Klovas, be kita ko, privačių interesų deklaracijoje laiku nepateikė duomenų apie narystę medžiotojų klube „Girios“.

LNK televizija balandžio mėnesį skelbė, kad kancleris „globoja aplinkosaugos institucijų vadovus, kurie turi ryšių su neskaidriais atliekų tvarkytojais“.

Anot jos, Aplinkos ministerijoje milijonai eurų išleisti informacinių technologijų sistemoms, tačiau jos neveikia, o už jas asmeniškai atsakingas R. Klovas.

Televizija nurodė, kad R. Klovas taip pat globoja su buvusio aukšto aplinkosaugininko Alfredo Skindulio atliekų tvarkytojų grupe siejamą Vytautą Eidikonį ir jo vadovaujamą Valstybinę aplinkos apsaugos tarnybą.

Aplinkos ministras K. Navickas sakė, jog neturi jokių tiesioginių įrodymų, kad kancleris elgiasi neteisėtai, tačiau pats paragino jį trauktis.

„Bendras laukas mūsų kancleriui yra nepalankus ir aš manau, kad tai yra išmintingas sprendimas (trauktis)“, - teigė ministras.

R. Klovas praėjusią savaitę BNS sakė pats inicijavęs pokalbį su K. Navicku apie savo ateitį, tačiau konkrečių sprendimų nekomentavo.
Jis LNK televizijos reportažą pavadino „melagingu ir šmeižikišku“.

„Priežastis yra ne ryšiai, ne tai, kad kažkas yra padaryta, bet viešoji opinija kol kas yra tokia ir ji yra nepalanki mano tolimesniam darbui. Ne dėl mano kaltės, deja, bet sprendimus reikia priiminėti man“, - kalbėjo kancleris.