Kaip pranešė Vyriausybė, šiuo metu Vilniuje besilankanti Lenkijos hidrogeologijos, hidrotechnikos, geologijos specialistų delegacija Lietuvos geologijos tarnybos prašymu padeda ieškoti tinkamiausio sprendimo, kaip sutvirtinti Gedimino kalno šlaitus.

„Svarbiausia, kad tai būtų atlikta kokybiškai ir profesionaliai, kad nebūtų taip, kad padarius investiciją į kalno sutvirtinimo darbus po kelerių ar dešimties metų neatsirastų ta pati problema, kokią mes turime dabar. Kažkada irgi buvo bandoma kalno problemą spręsti, bet sprendimai buvo visiškai nepagrįsti, nepamatuoti, ir šiandien turime tokią situaciją dėl anksčiau padarytų klaidų“, – LRT radijui antradienį sakė premjeras.

Savo siūlymus ekspertai planuoja pateikti trečiadienį.

„Manau, kad dar viena nepriklausoma nuomonė padės tikrai susidaryti (įspūdį), ar mūsų pasirinktas kelias tų institucijų, kurios yra atsakingos už šito kalno priežiūrą ir saugojimą, yra teisingas“, – LRT radijui sakė premjeras.

Gedimino kalno būkle ypač susirūpinta po pernai vasarį ir spalį įvykusių didelių nuošliaužų, mažesnių nuošliaužų būta ir vėliau, didesnė naujausia – šių metų kovą. Šiemet kalnas dėl avarinės būklės buvo uždarytas lankytojams beveik keturis mėnesius.

Kultūros ministrė anksčiau teigė, kad Gedimino kalno tvarkymas turėtų būti baigtas iki 2018 metų pabaigos. Kai kurie kalno tvirtinimo darbai atlikti jau šiemet.