Kaip LRT RADIJUI sakė sinoptikė Margarita Kirkliauskaitė, sekmadienis numatomas be lietaus, saulė orą turėtų įšildyti iki 22–27 laipsnių šilumos, tik pajūryje gaiviau – iki 20 laipsnių. Vėjas bus nestiprus, daugiausiai pūs iš vakarų.

Naktį į pirmadienį temperatūra bus 11–16 laipsnių šilumos, o pirmadienio dieną kils iki 23–28 laipsnių. Vėjas toliau pūs iš vakarų, taigi pajūryje vėl bus kiek vėsiau – 20–22 laipsniai.

„Pirmoji dienos pusė numatoma mažai debesuota, sausa, o popietę ties šiauriniais ir rytiniais rajonais debesys turėtų tankėti – augti kamuoliniai popietinių liūčių debesys: ten jau apsilankys trumpas lietus, tikėtina, kad sugriaudės ir pavienės perkūnijos“, – sakė M. Kirkliauskaitė.

Antradienį, anot sinoptikės, sulauksime šaltojo atmosferos fronto praslinkimo: „Lietuvos pajūrį jis turėtų pasiekti ryto valandomis ar pirmoje dienos pusėje. Iki vakaro jis praslinks per visą Lietuvą. Taigi dienos metu daugelyje šalies regionų nupliaups trumpos liūtys, lydimos perkūnijos. Vietomis tikėtinas ir škvalas, nes dabartinę šilumą antradienį turėtų išstūminėti vėsesnis oras. Škvalo metu vėjo sustiprėjimai gali būti iki 15–18 m/s.“

Antradienio diena dar bus pakankamai šilta, temperatūra pakils iki 20–25 laipsnių šilumos. Šilčiausia bus pietrytiniuose ir rytiniuose rajonuose, kuriuos lietus, pasak M. Kirkliauskaitės, pasieks vėliausiai. Vakariniame šalies pakraštyje temperatūra pakils tik iki 17–19 laipsnių.

„Trečiadienis ir penktadienis taip pat turėtų būti lietingi. Ir lietūs bus jau ilgesni, įkyresni. Trečiadienis dar turėtų būti ir pakankamai vėjuotas – vakarų, šiaurės vakarų vėjo greitis vakariniuose ir pietvakariniuose rajonuose stiprės iki 15–18 m/s. Temperatūra pamažu turėtų kristi. Trečiadienis turbūt bus vėsiausias – 15–19 laipsnių šilumos. Ketvirtadienį lietus bus labiau trumpalaikio pobūdžio, sulauksime daugiau saulės, taigi ir temperatūra bus kiek aukštesnė – 16–20 laipsnių. [...]

Penktadienį šilčiausia bus šiaurės rytuose – 15–21 laipsnis. Šalies pietvakariuose, kaip pradės ryte, taip visą dieną gali ir lynoti“, – prognozuoja M. Kirkliauskaitė.