Konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis BNS sakė, kad trimis miestais kol kas apsiribojama įvertinus skyrių pasirengimą.

„Aš išsakiau lūkestį, kad norėčiau matyti visose savivaldybėse atvirus (kandidatų) rinkimus, tačiau įvertinę skyrių pasirengimo, logistikos galimybes, nusprendėme pirmu žingsniu pradėti trijuose miestuose, o vėlesniais etapais pasieksime, kad visuose miestuose taip būtų“, - teigė G.Ladsbergis.

Kretingos rajone posėdžiavusi TS-LKD taryba nusprendė, kad kiti (ne trijų didžiųjų miestų) skyriai galėtų atvirus kandidatų rinkimus rengti pasirinktinai.

Taryba taip pat sutarė dėl saugiklių, kad konkurentai nepaveiktų kandidato rinkimų rezultatų.

Numatyta, kad be TS-LKD narių, teisę dalyvauti rinkimuose ir balsuoti gali įgyti pilnamečiai Lietuvos piliečiai, „gyvenantys atitinkamos savivaldybės teritorijoje, registracijos dalyvauti rinkimuose metu nepriklausantys jokiai kitai politinei partijai ar kitam politinių tikslų turinčiam dariniui, kurie iš anksto užsiregistruoja elektroninėje TS-LKD rinkimų sistemoje, deklaruodami pritarimą TS-LKD veiklai ir puoselėjamoms vertybėms“.

Opozicinė TS-LKD turi antrą pagal dydį 31 nario frakciją Seime. Konservatoriai pagal gyventojų apklausas yra antra pagal populiarumą partija.