Lietuvos ir Vokietijos jungtinis ABC padalinys organizuoja ypatingas pratybas, kurių metu mokoma, kaip atliekamos personalo ir technikos švarinimo procedūros, esant realiam atominiam, biologiniam ar cheminiam užterštumui, praneša Krašto apsaugos ministerija.

Mokymuose kariai praktiškai atlieka visas apsaugos ir švarinimo procedūras.

Vokiečių karo inžinieriai treniravosi net ir didžiausių technikos priemonių - tankų „Leopard 2“ - švarinimą nuo kenksmingų medžiagų.

Tuo tarpu lietuviai demonstravo savo galimybes atlikdami vokiečių šarvuočio „Marder“ švarinimo procedūras. Jas Lietuviai atlieka su moderniais, daugiafunkcinės paskirties švarinimo konteineriais DECONTEIN 3000 GDS, kurie yra vieninteliai ne tik Lietuvos, bet ir Baltijos šalių kariuomenėse.

Bendros švarinimo pratybos naudingos abiem šalims, kurios gali gerinti tarpusavio sąveiką, pasidalinti patirtimi, patobulinti įgūdžius ir geriau išmokti dirbti su daugiafunkcinės paskirties švarinimo konteineriais.

Pratybose „Geležinis vilkas 2017“ dalyvaujantys karo inžinerijos ABC specialistai visą savaitę teoriškai ir praktiškai treniruos per 1000 karių, esančių Ruklos pratybų dalyje.