Po malonių ketvirtadienio orų, penktadienį į Lietuvą sugrįš lietus ir krituliai. Nakties valandomis Vilniuje ir numatomi giedri orai, tačiau jau ryte dangus niauksis. Tuo metu temperatūra svyruos apie 12–16 laipsnių šilumos. Įdienojus dangų gaubs debesų šydas, vietomis trumpai palis. Termometrais fiksuos 20–22 laipsnius šilumos.

Šiauliuose, pirmoje paros pusėje dangus bus giedras, oras sušils iki 11–15 laipsnių. Vėlesnėmis valandomis debesys tankės, temperatūra šoktels iki 22 laipsnių šilumos. Pajūryje visą parą dangus bus apniukęs, antroje dienos pusėje numatomas gausus lietus, galima perkūnija. Nakties ir ryto valandomis termometrai rodys apie 12–15, dieną apie 17–19 laipsnių šilumos.

Debesys bei krituliai šalies neapleis ir šeštadienio naktį, tačiau jau antroje dienos pusėje jie sklaidysis. Pūs nesmarkus rytų, šiaurės rytų vėjas. Kauno ir Vilniaus apylinkėse naktį numatomi gausūs krituliai, bus apie 15–16 laipsnių šilumos. Antroje dienos pusėje debesys retės, tačiau vietomis dar galima trumpalaikis lietus. Dienos metu termometrų stulpeliai kils iki 19–22 laipsnių šilumos.

Šiauliuose nakties dangų dengs debesys, tačiau jau popiet jie sklaidysis. Tuo metu temperatūra svyruos tarp 14–16, dieną 22 laipsnių šilumos. Didžiąją dienos dalį pajūryje prognozuojami nepastoviai debesuoti orai. Naktį bus apie 14–15, įdienojus apie 20 laipsnių šilumos.

Sekmadienį dangumi jau plauks tik pavieniai debesys, pūs vidutinio stiprumo besikeičiančių krypčių vėjas. Vilniuje ir Kaune numatomi daugiausia giedri orai. Naktį ir ryte temperatūra svyruos apie 12–19 laipsnių šilumos.

Antroje dienos pusėje Vilniuje debesų gali daugėti, bus apie 23–24 laipsnius šilumos. Pirmoji paros pusė giedra bus ir Šiauliuose, čia termometrai rodys apie 11–19 laipsnių šilumos. Dieną oras sušils iki 24 laipsnių. Prie jūros bus giedra. Nakties ir ryto valandomis bus apie 14, įdienojus apie 17 laipsnių šilumos.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, ateinančios savaitės pradžioje dažniau lepins saulės spinduliai, vietomis nedideli debesys gali šliūkštelti nedidelio lietaus. Išsilaikys vidutinio stiprumo vėjas, tačiau temperatūra stiebsis aukštyn.