Antradienį buvo nutarta palikti šį klausimą darbotvarkėje, nors dar išvakarėse šios frakcijos atstovai buvo sutarę nesvarstyti klausimo ir išbraukti jį iš darbotvarkės.

„Vakar jau atrodė, kad valstiečiuose prabunda sveikas protas. Šiandiena parodė, kad viltys buvo pernelyg ankstyvos: grįžo šeimininkas, pagrasino botagėliu - ir valstiečiai klusniai subalsavo už Savižudybių ir smurto prevencijos komisijos naikinimą (mes siūlėme klausimą išimti iš darbotvarkės)", - socialiniame tinkle rašė konservatorius Mantas Adomėnas.

„Viena iš nedaugelio sėkmingai ir aktyviai veikusių komisijų naikinama, nes kolūkio - atsiprašau, Kultūros komiteto - pirmininkui neįtiko tai, kad komisijai vadovauja opozicijos atstovas. Išvada - reikia naikinti komisiją, nepaisant savižudybių srityje dirbančių specialistų, visuomeninių organizacijų protestų - ir nepaisant elementaraus padorumo", - tęsė konservatorius.

Seimo pirmininko pavaduotoja Rima Baškienė sako kartu su Justu Džiugeliu nedalyvavusi balsavime, nes turi kitą nuomonę.

Pasak jos, šios iniciatyvos autorė yra Dovilė Šakalienė, kuri mano, jog Seime reiktų papildyti komisiją keliais žmonėmis ir pervadinti nauju pavadinimu. Kai komisija išformuojama ir suformuojama iš naujo, pirmininkas renkamas irgi iš naujo.

„Frakcija nusprendė palikti darbotvarkėje, kadangi Seimo nutarimas užregistruotas. Dauguma pasisakė už tai, kad pateikimas turi įvykti, o Seimas apsispręs balsuodamas“, - sako R. Baškienė.

Ji teigia, kad vienas kelias buvo papildyti jau egzistuojančią komisiją keliais nariais ir pervadinti. Kitas kelias, kurio ir ėmėsi Ramūnas Karbauskis – panaikinti vieną komisiją ir įkurti naują papildyta su nauju pavadinimu.

„Vienintelis dalykas, ko tai komisijai mažiausiai reiktų, tai politikavimo“, - mano R. Baškienė.

Kam pervadinti komisiją , jei jos veikla patenkinti dauguma visuomenininkų ir dabar?

„Kai kam tai pasirodė labai svarbu. Gaila, kad šiandien nėra D. Šakalienės, ji galėtų pakomentuoti, kodėl būtent toks jos matymas. Galbūt tai susiję su tuo, kad Lietuvoje daug smurto, todėl būtina pakeist kryptį? Aš negaliu jos minčių išsakyti", - sako politikė.