„Lietuva tvirtai remia Gruziją, judančią nelengvu reformų keliu tuo metu, kai 20 procentų jos teritorijos tebėra okupuota“, - Gruzijos Prezidentui sakė Lietuvos ministras, taip pat dėkodamas už solidų Gruzijos indėlį į NATO ir Europos Sąjungos (ES) misijas. Prezidentas G. Margvelašvilis dėkojo už nuoseklią Lietuvos paramą Gruzijai.

Susitikime su Gruzijos Ministru Pirmininku Lietuvos diplomatijos vadovas pabrėžė, kad iš Gruzijos, Rytų partnerystės lyderės, tikimasi tik pačių aukščiausių standartų įgyvendinimo, taip pat ir demokratijos srityje.

„Gruzijos pažanga neabejotina, tačiau dabar, kai svarbiausi Gruzijos pastarųjų metų tikslai - Asociacijos susitarimas ir bevizis režimas su ES - pasiekti, ypač svarbu išlaikyti reformų tempą ir plačiai išnaudoti šiuos instrumentus Gruzijos žmonių gerovei ir tolesniam artėjimui su ES“, - teigė L. Linkevičius.

Ministras Pirmininkas G. Kvirikašvilis patikino, kad Gruzija laikysis Venecijos komisijos rekomendacijų dėl konstitucinės reformos.

Vizito metu L. Linkevičius taip pat lankėsi Didvyrių aikštėje, kur pagerbė žuvusiųjų už Gruzijos teritorinį vientisumą ir integralumą atminimą.