„Sveikiname Ukrainą ir džiaugiamės vakar sulaukę pirmųjų keleivių, pasinaudojusių beviziu režimu su Europos Sąjungos narėmis. Mes labai vertiname, kad pirmu vizitu pasirinkote mūsų šalį“, – sakė premjeras S. Skvernelis.

Susitikimo metu Vyriausybės vadovas pažymėjo, kad Lietuva ir toliau tvirtai remia Ukrainą, jos nepriklausomybę ir teritorinį vientisumą, taip pat niekada nepripažins neteisėtos Krymo okupacijos ir aneksijos.

Premjeras S. Skvernelis padėkojo Ukrainos vicepremjerui už šiltą priėmimą šių metų balandžio 6 d. Kijeve vykusiame saugumo forume, kuriame paskelbtas sprendimas Ukrainai suteikti minėtą bevizį režimą. Pasak Ministro Pirmininko, 2017-ieji Ukrainos ir ES santykiams jau tapo istoriniais, nes šiemet taip pat sėkmingai užbaigtas Asociacijos susitarimo ratifikavimas, numatantis visapusišką laisvosios prekybos erdvę.

„Per trejus pastaruosius metus Ukraina padarė įspūdingą pažangą, įgyvendindama reformas. Džiaugiamės Ukrainos ekonomikos atsigavimu ir raginame tęsti reformas. Būtina įgyvendinti priemones, kad Ukrainos žmonės ir Vakarų partneriai neabejotų Jūsų pasirinkto kelio teisingumu. Noriu pabrėžti, kad Lietuva bus geriausias advokatas Ukrainos derybų kelyje į Europos Sąjungą ir NATO“, – teigė S. Skvernelis.

Ukrainos vicepremjeras S. Kubivas atviravo, kad yra dėkingas likimui, jog gali lankytis savo namuose – Europos bendrijoje. Jis taip pat dėkojo Lietuvos žmonėms už paramą Maidanui ir šios revoliucijos idealams, tarp kurių buvo ir bevizis režimas. „Tai naujos galimybės Ukrainai, kurias ji gavo pirmiausia jūsų pastangų dėka. Atsiveria dar kiti bendradarbiavimo keliai. Vienas iš jų – energetikos sritis“, – sakė S. Kubivas.

Jis akcentavo ir sėkmingai plėtojamus abiejų šalių mokslininkų ryšius. S. Kubivas pabrėžė, kad laikui bėgant politika keičiasi, tačiau kultūra ir identitetas yra amžini. Jis dar kartą padėkojo už Lietuvos pagalbą ir gydymą tiek sužeistiems Maidano dalyviams, tiek ir nukentėjusiems Ukrainos kariams.

Susitikimo metu sutarta stiprinti abipusius Lietuvos ir Ukrainos verslo ryšius atsivėrus beviziam režimui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (124)