Prezidentė D. Grybauskaitė savo ir visų Lietuvos žmonių vardu pasveikino Portugalijos Prezidentą Marselą Rebelą de Sozą šalies nacionalinės dienos proga ir visiems Portugalijos žmonėms palinkėjo džiugaus minėjimo, laimės, sėkmės ir klestėjimo.

Anot šalies vadovės, Portugalija tapo svarbia Lietuvos partnere ir sąjungininke sprendžiant svarbiausius mūsų žemyno ir saugumo darbotvarkės iššūkius. Pasak Prezidentės, Lietuva ypač vertina Portugalijos solidarumą ir indėlį į mūsų regiono saugumą, nuosekliai stiprėjančius ryšius gynybos srityje ir dalyvavimą bendrose pratybose Lietuvoje.

Sveikinime šalies vadovė palinkėjo, kad tvirtas vertybinis pagrindas artimiausiais metais atvertų dar daugiau galimybių plėsti naudingą abiejų valstybių ir piliečių bendradarbiavimą, sakoma Prezidentės spaudos tarnybos pranešime.

Ministras Pirmininkas S. Skvernelis Portugalijos nacionalinės šventės – Kamoešo, Portugalijos ir portugalų bendruomenių dienos – proga sveikina šios valstybės Premjerą Antonijų Kostą (Antonio Costa) ir visus Portugalijos žmones.

„Lietuva ir Portugalija, siekdamos bendrų žemyno tikslų bei puoselėdamos europinės vertybes, sukūrė tvirtą pagrindą sėkmingam tarpusavio bendradarbiavimui. Vertiname gerus dvišalius santykius ir tikimės, kad glaudi partnerystė Europos bendrijoje, NATO ir toliau padės tinkamai pasirengti kylantiems iššūkiams bei priimti veiksmingus sprendimus reaguojant į juos“, – sveikinimo kalboje sako Premjeras S. Skvernelis.

Ministras Pirmininkas, dėkodamas Portugalijai bei jos kariuomenei ir už pagalbą stiprinant mūsų regiono saugumą, visiems šios šalies žmonėms linki visokeriopos kloties, stiprybės bei kasdienės gerovės.