Autobusų stotelių paviljonuose drąsiai dūmus traukiantys rūkaliai dažnai nė nepagalvoja, kad taip nusižengia įstatymui ir gali užsitraukti ne menką baudą.

Miesto savivaldybės tarybos nutarimu, Panevėžyje rūkyti draudžiama mokyklų ir darželių teritorijose, autobusų stotelių paviljonuose bei Laisvės aikštėje, išskyrus lauko kavines, jeigu jos įrengtos ne toliau nei 3 metrai iki viešojo maitinimo įstaigos.

Tačiau ne visuose išvardintose vietose galima rasti draudžiamųjų ženklų. Dalyje stotelių paviljonų apie draudimą įspėjantys lipdukai jau seniai nusitrynė arba buvo nuplėšti.

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato komunikacijos grupės vyresnioji specialistė Rasa Meištė pastebi, kad nežinojimas neatleidžia nuo atsakomybės. Ne vietoje prisidegus cigaretę, gresia įspėjimas arba nuo 20 iki 50 eurų siekianti bauda.

Tiesa, bausti prasižengusius tenka itin retai. Policijos atstovė pripažino, kad skundų dėl ne vietoje prisidegtos cigaretės beveik nesulaukiama. Panevėžio savivaldybės teisės ir viešosios tvarkos skyriaus pavaduotojas Aušrys Valkūnas pastebi, kad rūkyti nederėtų ne tik nerūkymo zonose, bet ir privačiose teritorijose, jeigu to pageidauja teritorijos savininkas.

„Jeigu žmogus ar įmonės vadovas savo valdose savavališkai pakabino rūkyti draudžiantį lipduką, jo pageidavimo reikėtų klausyti. Juk ir einant į parduotuvę, ant kurios durų pritvirtinti fotografuoti drausiantys lipdukai, laikomės nurodymų“, – kalbėjo A. Valkūnas.

Skaitykite daugiau: www.naujienos.lt.