Iškilmingame renginyje dalyvavo ir Palangos garbės piliečio paskutiniojo grafo Alfredo Tiškevičiaus (1913-2008) našlė Ursula Tiškevič. Ji labai džiaugėsi jai parodytų dėmesiu, pagražėjusia Palanga, rekonstruota alėja. „Mano lūpomis kalba grafo Alfredo dvasia“, - dėkojo grafienė.

Remiantis istorijos tyrinėtojų sukaupta medžiaga, ties Kęstučio gatve alėjoje atkurti puošnūs medžio vartai, anuomet simboliškai pasitikdavę vasarotojus ir kviesdavę į Kurhauzą.

Ne tik šie vartai, bet retro stiliaus šviestuvai, suoliukai, grafų Tiškevičių skulptūros padeda suformuoti senosios alėjos charakterį.

Alėją puošia ir grafų Juozapo ir Sofijos Tiškevičių skulptūros (autorius Klaudijus Pūdymas), ties kuriomis noriai fotografavosi į renginį susirinkę svečiai.

Šventiniame renginyje dalyvavo ir Vyriausybės vadovas Saulius Skverelis su keliais kabineto nariais, Palangos savivaldybės meras su kolegomis Neringos savivaldybės meru Dariumi Jasaičiu, Druskininkų savivaldybės meru Ričardu Malinausku.

Šventinės ceremonijos metu buvo apsiniaukę, todėl žmonių į renginį susirinko palyginti nedaug. Tačiau vos jai pasibaigus debesys išsisklaidė ir nušvito saulė. Todėl visi plūstelėjo prie jūros.

Deja, ją pasiekus tekdavo nusivilti. Dėl stiproko šiaurės vėjo ant jūros tilto buvo labai žvarbu. Todėl braidyti, juolab maudytis, drįso retas kuris.

Visą savaitgalį Palangoje vyks šventės „Myliu Palangą“ renginiai. Nuo penktadienio kurorto erdvėse šurmuliuos festivalis „Sportas visiems“ ir skambės pučiamųjų instrumentų muzikos festivalio „Amber Wind“ dalyvių atliekamos melodijos.