„Gali būti kitą savaitę tokie sprendimai priiminėjami. Man atrodo, bus diskutuojama dėl šito dalyko (koalicijos perspektyvų - DELFI)“, - sakė P. Urbšys.

Kalbėdamas su DELFI, jis pridūrė: „Jau seniai jausdavomės kaip mažumos Vyriausybė“.

Pasak politiko, jeigu bus priimti atitinkami sprendimai, galima LVŽS pagrindu veikianti mažumos Vyriausybė.

„Ir galų gale Lietuvos žmonės vertins, kaip iš tikrųjų yra – kas vis dėlto nori spręsti valstybės reikalus, o kas nori spręsti partinius reikalus. Nes dabar mes susiduriame su tuo, kad visi linksi, kad reformos gerai, bet kai prieiname prie sprendimų – iš karto į krūmus“, - pabrėžė P. Urbšys.

Pasak LVŽS atstovo, „valstiečiai“ yra pasirengę ir toliau dirbti kartu su socialdemokratais, nes jų patirtis esanti reikalinga. „Bet ką jie dabar daro – jie, norėdami apgauti savo rinkėją, kuris balsavo už LVŽS sąrašą, faktiškai kai kuriais klausimais net aršiau kritikuoja mus negu opozicinės partijos. Jeigu jie laikosi tokios taktikos, nereikia vaidinti, kad mes gyvename politinėje santuokoje“, - svarstė jis.

Tai, kad gali iškilti klausimas dėl koalicijos likimo, šiandien DELFI teigė ir LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis. Tokia situacija, pasak jo, susidarytų, jeigu partneriai socialdemokratai nepalaikytų „valstiečių“ siūlymų dėl prekybos alkoholiu ribojimo.

DELFI šaltinių LVŽS frakcijoje teigimu, klausimas dėl koalicijos perspektyvų buvo iškeltas dar anksčiau, Seimui diskutuojant dėl savivaldybių įsteigtų akcinių bendrovių vadovų kadencijų ribojimo. Esą tuo metu tapo akivaizdu, kad socialdemokratai palaiko ne savo partnerius „valstiečius“, bet veikia išvien su opoziciniais konservatoriais.

„Jau tada buvo pasakyta socialdemokratams – arba jūs apsisprendžiate būti opozicijoje, arba esate valdančiosios daugumos dalis“, - teigė DELFI šaltiniai.

Klausimas dėl politinės partnerystės perspektyvų tarp LVŽS bei socialdemokratų ypačiai aštriai buvo iškilęs kovo viduryje, svarstant urėdijų reformą. Diskusijos dėl jos buvo nukeltos, kai socialdemokratai parėmė tokį opozicijos siūlymą.

Kaip skelbė DELFI, dėl to LVŽS Seimo frakcijoje net vyko balsavimas-apklausa dėl koalicijos ateities. Tuo metu koalicijos nutraukimui pritarė apie 17 frakcijos narių. Kiti siūlė nekvailioti ir apie koalicijos nutraukimą kalbėti tada, kai ir jei būtų susiderėta su konservatoriais. Tiesa, atsirado manančių, kad Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai užgožtų valstiečius žaliuosius net jei būtų mažesnysis koalicijos partneris.

Šiuo metu valdančiosios koalicijos partnerė LVŽS Seime turi 57 atstovus, neskaičiuojant Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio, socialdemokratai - 19 atstovų. Didžiausia opozicinė konservatorių frakcija vienija 31 narį.