„Sveikiname Ukrainos vykdomas gynybos ir saugumo sričių reformas. Džiugu, kad turėjome galimybę prie jų prisidėti. Suvokiame vykstančių procesų svarbą, todėl norime patikinti, kad ir toliau ketiname mokyti Ukrainos karius ir perimti iš jų neįkainojamą patirtį, teikti karinę pagalbą, gydyti sužeistus karius, kartu su NATO partneriais dalyvauti daugiašaliuose projektuose, kurių tikslas – padėti įgyvendinti Ukrainos kariuomenės reformą“, - pranešime spaudai sakė L. Linkevičius.

Jis paragino Ukrainą tęsti pradėtas reformas ir išnaudoti visas priemones ir pagalbą, kurią siūlo partneriai ir sąjungininkai, taip pat pabrėžė NATO įsipareigojimą toliau plėtoti Aljanso ir Ukrainos partnerystę.

Ukrainos gynybos ministras informavo L. Linkevičių apie sudėtingą saugumo padėtį rytų Ukrainoje, pristatė Ukrainos vykdomas gynybos reformas, padėkojo Lietuvai už paramą ir prašė tęsti Ukrainos karių mokymus.

S. Poltorakas Lietuvoje vieši ketvirtadienį ir penktadienį. Jis taip pat susitiks su Seimo pirmininku Viktoru Pranckiečiu, krašto apsaugos ministru Raimundu Karobliu, stebės Specialiųjų operacijų pajėgų pratybas Pabradėje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją