Premjeras akcentavo, kad Vyriausybė, svarstydama įstatymo pataisas, pritarė praktiškai visiems konservatorių siūlymams, o „dabar, pasirodo, jie nėra patenkinti dėl to“.

Trečiadienį dalyvavęs Seime vykusiame valdančiosios koalicijos posėdyje S. Skvernelis sakė, kad su socialdemokratais nėra sutarimo dėl Alkoholio kontrolės įstatymo pataisų. „Socialdemokratai dar svarstys atskiras priemones, gal balsavimą skelbs internetinį, nežinau, jie apsispręs“,- sakė S. Skvernelis.

Kaip jau skelbta, Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnas, TS-LKD partijos pirmininkas G. Landsbergis siūlo laikinai stabdyti tolesnį Alkoholio kontrolės įstatymo svarstymą Seime. Taip pat siūloma atsisakyti neracionalių siūlymų ir siekti plataus politinio sutarimo dėl papildomų priemonių įtraukimo į projektą.

R. Karbauskis siūlo konservatoriams išsimiegoti

Seimo Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis tikisi, kad per balsavimą Seime Alkoholio kontrolės įstatymo pataisos sulauks pritarimo.

„Aš manau, kad balsavimas bus toks, koks turėtų būti. Vyriausybės ir komiteto pasiūlymai turėtų praeiti Seime, turėtų būti priimti. Už juos balsuos dalis konservatorių, didelė dalis socialdemokratų, „valstiečiai“ ir Lenkų rinkimų akcija, tikiuosi“, - trečiadienį po valdančiosios koalicijos posėdžio žurnalistams sakė R. Karbauskis.

Jo nuomone, visas paketas, kuris pasiūlytas Vyriausybės ir sulaukęs Seimo Sveikatos reikalų komiteto pritarimo, bus priimtas.

R. Karbauskis skeptiškai vertina konservatorių siūlymą laikinai stabdyti Alkoholio kontrolės įstatymo pataisų priėmimą ir linki jiems „išsimiegoti“.

„Aš manau, reikia jiems išsimiegoti, ramiai apgalvoti, prisiminti, ką jie yra sakę rinkimų metu, prieš tai, po Saviečių. (...) Tai prisiminus labai ramiai ateiti į posėdį ir palaikyti Vyriausybės pasiūlymus“, - patarė R. Karbauskis.