G. Palucko tvirtinimu, „mes, socialdemokratai, žinoma, esame pasiruošę mūsų partneriams padėti ne ieškoti, o rasti galimybes padėti šeimoms, gimdančioms ir auginančioms vaikus. 100 eurų vaiko pinigai turėtų būti prioritetas, formuojant 2018 metų valstybės biudžetą, šaltiniai – iš mokestinės reformos ir 40 įvairių mokesčių lengvatų. Solidūs vaiko pinigai turi būti skiriami visoms šeimoms nepriklausomai nuo pajamų dydžio ir nuo to, kelintas vaikas šeimoje, kad šeimos pernelyg neatidėliotų planų turėti pirmąjį vaiką“.

LSDP vicepirmininkas, Seimo LSDP frakcijos narys, buvęs Lietuvos premjeras Gediminas Kirkilas, kuris yra vienas iš iniciatyvos dėl daug didesnių vaiko pinigų ir finansinės paramos šeimai propaguotojų, pabrėžia, kad „30-60 eurų yra tikrai per šykšti parama šeimoms, norinčioms turėti vaikų ar galvojančioms apie šeimos pagausėjimą. Visi puikiai žinome, koks mažas Lietuvoje gimstamumas, kokia milžiniška emigracija, kaip greitai toliau sensta mūsų visuomenė. Todėl reikia ryškių pokyčių nedelsiant ir be didelių dvejonių – didinti valstybės paramą šeimoms su vaikais bei sudaryti palankesnes sąlygas, kad moterys ryžtųsi pastoti ir gimdyti pirmą ir ne pirmą kartą, kad motinystė nei jų, nei jų vaikų ir šeimų nenuvarytų į skurdą“.

„Vaiko pinigai sprendžia ne tik šias demografines, bet ir kitas socialines problemas: mažina girtavimą, o kartu ir smurtą šeimoje, stabdo tą pačią emigraciją ir didina vidaus vartojimą. O tai reiškia, kad valstybės išleisti šeimos paramai pinigai sugrįš į biudžetą, sumažins skurdą ir socialinę atskirtį“, – įsitikinęs G. Kirkilas.

Savo ruožtu Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis sako, kad svarstoma vaiko pinigus nuo kitų metų skirti visiems vaikams nevertinant šeimos pajamų, o šios išmokos dydis 1–2 vaikų šeimoms galėtų siekti 30 eurų, o didesnėms šeimoms – 50 ar 60 eurų už kiekvieną vaiką.