Kaip BNS sakė vidaus reikalų ministro atstovas spaudai Karolis Vaitkevičius, įvykdžius pertvarką kol kas naujų darbuotojų priimti neplanuojama, tikimasi per metus sutaupyti apie 20-30 tūkst. eurų.

„Pertvarka jau vyksta. Viešųjų ryšių skyriuje yra 5 darbuotojai - fotografas ir 4 specialistai, jiems įteikti lapeliai apie naikinamas pareigybes. Tikslas - turėti efektyvesnę komunikaciją su mažiau žmonių. Matome, kad visuomenei reikia efektyviai aiškinti procesus, naudojantis šiuolaikinėmis priemonėmis, reikia, kad skyriuje, kuris atsakingas už komunikaciją, dirbtų žmonės su komunikaciniu išsilavinimu“, - BNS Sakė ministro atstovas.

K.Vaitkevičius sako, kad kol kas neapsispręsta, ar bus kuriamas naujas padalinys, atsakingas už viešuosius ryšius. Jis taip pat sako, kad tai yra ministerijos vidinė pertvarka ir šiuo metu nėra planuojama kurti ir bendro komunikacijos padalinio visoms ministerijoms. Rengiant Vyriausybės priemonių planą Vyriausybės kanceliarijos atstovai neoficialiai yra užsiminę, kad gali būti svarstoma apjungti ministerijų viešųjų ryšių funkcijas.

Jis taip pat tvirtino, kad visiems atleidžiamiems darbuotojams bus pasiūlytos kitos pareigybės ministerijoje, atitinkančios jų išsilavinimą. Jei tarnautojai nuspręstu siūlomo darbo atsisakyti, jie bus įrašyti į valstybės tarnybos rezervą. Priklausomai nuo darbo stažo, jei iškart neatsiras jiems tinkamų pareigų, tarnautojams bus išmokama iki pusės metų buvusio atlyginimo kompensacijos, numatytos Valstybės tarnybos įstatyme.

Balandį apie naikinamą Ryšių su visuomene skyrių pranešė ir Sveikatos apsaugos ministerija, analogišką skyrių Finansų ministerijoje pastaruoju metu savo noru paliko trys darbuotojai.