Pirmadienį per Lietuvą slenka nepastovaus oro zona, tad, pradedant vakariniais ir šiauriniais rajonais, debesų daugės, daug kur trumpai palis, gali nugriaudėti ir perkūnija. Vėjas kreips savo kryptį iš pietvakarių į šiaurės vakarų , bus vidutinio stiprumo. Diena šilčiausia bus pietrytiniuose rajonuose – čia sušils iki 20–21 laipsnio. Kitur bus apie 16–20 laipsnių, prie jūros – 13–15 laipsnių.

Šilumos mažiausiai prognozuojama antradienį. Pirmoje nakties pusėje kai kur, daugiausiai – rytiniuose rajonuose, palis, pūs vidutinio stiprumo šiaurės vakarų, šiaurės vėjas. Naktį atvės iki 5–10 laipsnių, dieną prognozuojama apie 15–17 laipsnių.

„Nuo trečiadienio orus ims lemti sustiprėjusi aukšto slėgio sritis ir orai kiekvieną dieną vis šiltės. Lietaus nelaukiama, vėjas jau bus silpnas, tad naktį ir rytą kai kur gali susiformuoti rūkas“, – prognozavo J. Liukaitytė.

Trečiadienio naktis bus vėsi, prognozuojama apie 2–7 laipsnius, o vietomis, dirvos paviršiuje, galimos ir šalnos iki 4 laipsnių šalčio. Dieną oras šils iki 15–20 laipsnių.

Ketvirtadienio naktį prognozuojama 5–10 laipsnių šilumos, dieną – 17–22.

Penktadienio naktį bus 6–11, dieną – 18–23 laipsniai šilumos.

Gražus prognozuojamas ir ateinantis savaitgalis, tada šiluma pasieks savaitės piką, lietaus neprognozuojama.