Remiantis pranešimu, gegužės 5-7 bei 15-17 dienomis Vilniuje organizuojamos pratybos, kuriose gali būti panaudotos mokomosios karinės imitacijos priemonės ir aviacija.

Lietuvos kariuomenė praneša, kad nerimauti nėra pagrindo, o kariai tikisi supratimo bei dėkoja už bendradarbiavimą.

KAM Strateginės komunikacijos ir viešųjų ryšių departamentas kiek vėliau išplatino lakonišką pranešimą, kad gegužės mėnesį vyks Lietuvos kariuomenės Specialiųjų operacijų pajėgų pratybos „Liepsnojantis kalavijas“.

Asociatyvi nuotrauka

„Bus treniruojamasi atlikti įvairias ypatingo tikslumo ir pasirengimo reikalaujančias užduotis. Dėl šių pratybų ir jose dalyvaujančių karių tarnybos specifikos, apie jas daugiau informacijos ar detalių pateikti negalime“, – teigiama pranešime. Tokios SOP pratybos Lietuvoje rengiamos ne pirmą sykį, jų metu Lietuvos ir sąjungininkų specialiųjų pajėgų kariai treniruojasi su sraigtasparniais, o pratybose naudojama ir kitos aviacijos priemonės – tarp jų ir naikintuvai. Šiuo metu virš Lietuvos patruliuoja Lenkijos karinių oro pajėgų naikintuvai F-16. tokio tipo naikintuvus NATO oro policijos misijoje jau nesyk dalyvavusi Lenkija atsiuntė pirmą kartą.