Ypač svarbi G.Damušytės misija bus skatinti kitų valstybinių, tarptautinių ir nevyriausybinių organizacijų bei agentūrų dėmesį ir veiklą Goro provincijoje, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Lietuvos vadovaujama Provincijos atkūrimo grupė (PAG) Afganistano Goro provincijoje pradėjo veikti šių metų birželio mėnesį.

Liepos pabaigoje Lietuvos vadovaujamos PAG veiklą sustiprino Užsienio reikalų ministerijos diplomato Dainiaus Baublio vadovaujama Specialioji misija. Jos pagrindinės užduotys – ryšių su regiono politiniais, kariniais ir religiniais lyderiais palaikymas, regioninės ir centrinės valdžios bendradarbiavimo skatinimas, tarpininkavimas tarp vietinių lyderių ir bendruomenių.

Tikimasi, kad artimiausiu metu Lietuvos specialiojoje misijoje Afganistano Goro provincijoje darbą pradės ir Policijos departamento pareigūnas.

Ambasadorė taip pat prisidės prie Lietuvos vaidmens didinimo, plėtojant euroatlantinės bendrijos bendradarbiavimą su NATO rytinio pasienio valstybėmis.

Gintė Damušytė 2001-2005 metais buvo Lietuvos atstovybės NATO vadovė, o 2004 metų balandį Lietuvai tapus visateise Aljanso nare, ambasadorė buvo paskirta pirmąja mūsų šalies nuolatine atstove Šiaurės Atlanto Taryboje.