Už tokį nutarimo projektą ketvirtadienį balsavo tik 12 Seimo narių, 61 buvo prieš, susilakė 13 parlamentarų. Projektas buvo atmestas 73 parlamentarų balsais.

Pats K. Pūkas iš Seimo tribūnos sakė, kad jam „neleidžiama naudotis gynybinėmis teisėmis“. „Į prašymus, kuriuos esu užregistravęs ne vieną, nereaguojama“, - skundėsi politikas.

Jam susidarė įspūdis, kad stengiamasi kuo greičiau pašalinti jį iš Seimo ir vykdyti apkaltą.

Tuo tarpu apkaltos komisijos pirmininkė Dovilė Šakalienė tvirtino, kad pažeidimai, kuriais yra kaltinama komisija, nebuvo padaryti. „K. Pūkui buvo suteikta galimybė pateikti paaiškinimus, atsakyti į komisijos narių klausimus ir pasisakyti“, - sakė D. Šakalienė.

Stojęs ginti K. Pūko Seimo narys Petras Gražulis nepagarbiai kalbėjo apie galimai nuo seksualinio priekabiavimo nukentėjusias moteris. Jis suabejojo, ar K. Pūkas, jo „tokiame amžiuje“, galėjęs turėti kokių nors blogų minčių moterų atžvilgiu.

Seimo narys konservatorius Gabrielius Landsbergis, pasipiktinęs P. Gražulio nepagarbiais pasisakymais apie moteris, sakė, kad „tai žemina žmones, žemina moteris, lygiai taip pat žemina ir mane, to neturėtų būti 21 amžiuje“.

Apkaltos komisija, kurioje dirba 12 Seimo narių, turės pateikti Seimui išvadą, ar yra pagrindas pradėti apkaltą parlamentarui K. Pūkui. Seimas yra pavedęs jai tyrimą atlikti iki šių metų gegužės 1 d.

Šių metų kovo mėnesį visuomenės informavimo priemonėse buvo viešai pateikta informacija, filmuota medžiaga apie tai, kad Seimo narys K. Pūkas, ieškodamas Seimo nario padėjėjos-sekretorės, kreipė dėmesį į lytį, išvaizdą, amžių, asmeninio gyvenimo aplinkybes.