Pasitinkant istorinę progą, atkurtos Lietuvos šimtmetį, „100 nepriklausomai Lietuvai“ suburs iškiliausias asmenybes, kurios ne tik skatina didžiuotis mūsų šalimi, bet ir kuria jos vertybes, progresą, grožį bei įgyvendina idėjas, lenkiančias laiką. Projektas bus ir veidrodis, atkreipiantis dėmesį tiek į visuomenę auginančius nepriklausomos šalies įvykius, žmones, idėjas, tiek į Lietuvos architektūros perlus, gamtos stebuklus, istorijos faktus ir įvykius, laisvės simbolius ir pasakojantis įkvepiančių asmenybių istorijas iš pirmų lūpų.

„Tikime, kad sugebėsime suvienyti skirtingas iniciatyvas po viena vėliava. Taip pat turime ambicingą siekį įgyvendinti realų poveikį Lietuvos ateičiai kuriantį idėjų projektą, su kuriuo startuosime netrukus. Besiruošiant šiam žingsniui, visuomenei pristatome naują prekės ženklą ir proginį interneto puslapį „100 nepriklausomai Lietuvai“, – sako DELFI direktorius Vytautas Benokraitis.

Šiandien prasidedantis „100 nepriklausomai Lietuvai“ skaitytojus pasitinka trimis pirmaisiais teminiais projektais. Apie pokyčius Lietuvoje nulėmusias istorines asmenybes pasakoja dokumentinių straipsnių ciklas „Žmonės, kurie sukūrė Lietuvą“, įgyvendinamas kartu su partneriais – prodiuserių kompanija „Videometra“ ir LRT televizija. Su materialiuoju Lietuvos kultūros paveldu supažindina vizualinis pažintinis DELFI projektas „Žvilgsnis į Lietuvą“, o DELFI foto projektas „Lietuvos grožis“ atskleidžia mūsų šalies kraštovaizdžio išskirtinumą.

„Tai – tik pirmieji žingsniai. Vienas po kito pasirodys visa eilė teminių projektų, pilietinių visuomeninių iniciatyvų, pilietiškumo akcijų ir tautiškumą ugdančių įvykių. Ne tik gvildensime istorines, kultūrines, pažintines temas, o ir skleisime idėjas socialinei, ekonominei Lietuvos ateities vizijai nubrėžti. DELFI kartu su partneriais šiemet pristatys išskirtinius turinio projektus, suvienysiančius skirtingų sričių ekspertus, tyrėjus ir socialinių grupių atstovus. „100 nepriklausomai Lietuvai" projektu sieksime suburti pilietiškumą puoselėjančią visuomenę šalies jubiliejaus įprasminimui“, – pasakoja DELFI grupės rinkodaros vadovė Kristina Valaitytė.

Projektas „100 nepriklausomai Lietuvai" tęsis iki kitų, 2018 metų, pabaigos.

Prie iniciatyvos jau jungiasi garsūs visuomenės veikėjai, organizacijos, renginių organizatoriai, verslo bendrovės.