„Partijos noras keistis iš esmės – yra. Kai kurie sakė, kad tai pernelyg radikali žinia, bet greičiausiai partijos noras buvo būtent toks. Nors paskutinėmis dienomis permainų vėliavą teko nešti vienam, tik su kai kurių skyrių narių palaikymu“, – sakė G. Paluckas.

Jo teigimu, situacija, kas taps socialdemokratų partijos lyderiu, nebuvo aiški iki pat galo, nes kai kurie partijos nariai „sąmoningai nepareiškė savo nuomonės“. G. Paluckas pridūrė, kad „pokiliminiai“ dalykai yra įprasta praktika politikoje.

Paklaustas, kuriais senaisiais partijos nariais pasitiki ir norėtų toliau matyti dirbančius partijos vadovybėje G. Paluckas įvardino Gediminą Kirkilą ir Viliją Blinkevičiūtę: „Galiu ir dabar pagirti G. Kirkilą. Neturi reikšmės, ar jis palaikė mane, ar nepalaikė. Aš vertinu G. Kirkilą dėl jo strateginių įžvalgų, politinės patirties. Bet net jei jis ir būtų užėmęs kokią nors poziciją, aš jame matau daug vertės.“

„Per dvejus metus noriu pasiekti vieną esminį dalyką, kad socialdemokratai būtų pavadinti kairiąja partija. Per tokį laiką pakeisti visuomenės nuomonę ir įvaizdį bus sunku, bet pasistengsiu tai padaryti“, – sakė naujasis socialdemokratų lyderis G. Paluckas.