„Mokinys per pertrauką su draugu išgėrė ir atėjo į pamoką, čia jį pradėjo pykinti, jis išėjo į tualetą, taip vaikštantį mes jį nutvėrėme išgėrusį, iškvietėme policiją ir tėvus“, – DELFI sakė laikinai gimnazijai vadovaujantis Sigitas Kavoliūnas.

Pirmos gimnazijos klasės moksleivis paaiškino, kad išgerti degtinės jam pasiūlė bendraklasis. Jaunuolį ne tik pykino – jis skundėsi ir skrandžio skausmais. Į gimnaziją atvykusio 16-mečio tėvai su policija susitarė, kad į ligoninę vaikiną nuveš tėtis.

„Pirmą kartą susidūriau, kad tokios būklės ateitų į pamokas. Matėsi akivaizdžiai“, – sakė S. Kavoliūnas.

Direktoriaus teigimu, gimnazistas tikrai nebus pašalintas iš mokyklos. Apie įvykį informuota Vaiko gerovės komisija, vaikui bus pasiūlytas psichologas, su juo dirbs socialinis pedagogas. Iki šiol gimnazistas elgesio problemų neturėjo.

Kitą savaitę direktorius ketina aiškintis, kas degtinę pirko, kas nepilnamečiams ją pardavė. „Vienas dalykas, kada reaguoja mokyklos administracija, kitas dalykas, kada kviečiama policija. Galų gale, tai ir kitiems rodo mokyklos požiūrį į tokius atvejus“, – apie tai, kodėl kvietė policiją, aiškino gimnazijos vadovas.

S. Kavoliūnas neslepia: alkoholis ir narkotinės medžiagos – aktuali problema. Štai praėjusį rugsėjį socialinis pedagogas į gimnaziją iškvietė policiją. Pedagogui kilo įtarimai, kad paaugliai gali turėti su savimi narkotinių medžiagų.

Direktorius atkreipė dėmesį, kad mokyklos teritorija atvira, kieme renkasi Senamiesčio „gražuoliai“.