Kuo nusižengė R. Karbauskis:

1) laiku nedeklaravo, kad iš Ispanijos banko „Banco Popular Espanol“ 2005 m. paėmė 770 tūkst. eurų paskolą;

2) laiku nedeklaravo, kad žmona L. Karbauskienė vadovauja įmonei „Corporation Mobiliaria del Baltico“;

3) laiku nedeklaravo, kad iš savo įmonės L. Karbauskienė pirko automobilį „Porsche Cayenne Diesel II“.

R. Karbauskis savo deklaracijoje, kuri prieinama VTEK puslapyje, nebuvo laiku deklaravęs 770 tūkst. eurų paskolos iš Ispanijoje veikiančio banko „Banco Popular Espanol".

Paskola paimta 2005 metais, numatomas grąžinimo terminas – 2037 metai. Tačiau VTEK deklaracijoje informacija apie paskolą nurodyta tik 2017 m. vasario 21 dieną, kai tai buvo išviešinta žiniasklaidoje.

Pats R. Karbauskis DELFI yra aiškinęs, kad šią paskolą buvo pamiršęs, nes ne pats buvo jos tvarkytojas. Tą patį trečiadienį vykusiame VTEK posėdyje patvirtino ir R. Karbauskio advokatas Evaldas Valčiukas.

Seimo nario pareigas R. Karbauskis pradėjo eiti 2017 m. lapkričio 14 dieną, todėl paskolą turėjo deklaruoti per 30 dienų nuo mandato įgijimo.

Valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis taip pat laiku nenurodė sutuoktinės Linos Karbauskienės darbovietės. Ispanijoje L. Karbauskienė vadovauja baldų prekyba užsiimančiai įmonei „Corporation Mobiliaria del Baltico", kurios akcininkais yra abu sutuoktiniai.

Be to, R. Karbauskis praleido terminą deklaruoti, kad jo žmona L. Karbauskienė už 40 tūkst. eurų iš „Corporation Mobiliaria del Baltico" įsigijo automobilį „Porsche Cayenne Diesel II".

R. Karbauskio advokatas E. Valčiukas pripažino, kad tiek L. Karbauskienės darbovietė, tiek automobilio pirkimas deklaruoti nebuvo, tačiau abu šie faktai yra susiję su Ispanijos įmone, kuri priklauso abiems sutuoktiniams.

„Iš esmės ryšys su šia įmone buvo deklaruotas. Todėl visuomenei negali kilti kažkokių klausimų, kad čia gali būti interesų konfliktas, nes buvo aišku kieno valdoma įmonė. Pats ryšys deklaruotas, o tai, kad nedeklaruota darbovietė ir sandoris, buvo neapsižiūrėjimas", - teigia E. Valčiukas.

Viešumoje pasirodė ir informacija apie L. Karbauskienės veiklą dviračių sporto klube „B.I.G. Cycling", tačiau šie duomenys buvo deklaruoti laiku. „Dėl klubo tai jis formaliai įsteigtas vėliau nei apie jį pradėjo rašyti spauda", - sakė R. Karbauskio advokatas ir VTEK su tuo sutiko.